123 af Kaare Klint-stolene er nu tilbage hos Thorsager Kirke. De er i første omgang sendt tilreparation, inden de igen tages i brug.

123 af Kaare Klint-stolene er nu tilbage hos Thorsager Kirke. De er i første omgang sendt tilreparation, inden de igen tages i brug. Foto: Østjyllands Politi

Thorsager Kirke har fået stjålne stole tilbage

Af
Simon Carlson

Thorsager Størstedelen af de 143 Kaare Klint-stole, som i forrige uge blev stjålet fra Thorsager Kirke er nu igen tilbage i kirken.

Allerede dagen efter tyveriet blev der på en parkeringsplads ved Ormslev tæt ved Aarhus. Onsdag i sidste uge blev der fundet yderligere 61 stole i en varevogn, der holdt vest for Aarhus. Det betyder, at Thorsager Kirke nu "kun" mangler at få returneret 20 kirkestole, og det glæder naturligvis sognepræst Jørgen Gleerup.

"Jeg var ualmindelig ked af det for en uge siden, men nu er jeg rigtig glad igen. Vi havde bestemt ikke regnet med, at vi vil se dem igen. Jeg troede, de var over alle bjerge, men med politiets og mediernes hjælp er stolene nok blevet så varme, at de har været svære at komme af med igen," siger Jørgen Gleerup til TV2 Østjylland.

Kaare Klint-stolene har stået i Thorsager Kirke siden 1952 og er designet specielt til kirken. Derfor håber de i Thorsager på, at de sidste 20 stole også kan findes. Østjyllands Politi hører gerne fra folk, der kan have fået tilbudt at købe en af de specialdesignede stole.

Publiceret 18 October 2019 00:00