Politiet melder om en generelt set roligere festival med færre anmeldelser end sidste år. Dog voksede antallet af voldsanmeldelser til 11 tilfælde mod 6 sidste år og 2 i 2017. Foto: Per Bille

Politiet melder om en generelt set roligere festival med færre anmeldelser end sidste år. Dog voksede antallet af voldsanmeldelser til 11 tilfælde mod 6 sidste år og 2 i 2017. Foto: Per Bille

Politiet gør status efter Smukfest:

Færre tyverier, men mere vold

Politiet melder om generelt færre lovovertrædelser på årets Smukfest, men antallet af voldsanmeldelser er vokset

Af
Grethe Bo Madsen

Smukfest Da Skanderborg i uge 32 voksede med 55.000 ekstra indbyggere, gav det ekstra travlhed hos politiet. Nu er Sydøstjyllands Politi klar med en status på festivalen.

"Overordnet set forløb festivalen ud fra et politimæssigt synspunkt fint igen i år. Vi kan konstatere, at der har været et fald i antal anmeldelser inden for en række områder set i forhold til tidligere år, bortset fra antallet af anmeldelser om vold, som der desværre var en stigning af i år," siger politikommissær Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Voldtægt og vold

Samlet set har festivalen modtaget 11 voldsanmeldelser, en stigning på fem anmeldelser i forhold til de seneste år. I 2018 var der seks voldssager og i 2017 bare to. Og selvom antallet af anmeldelser om sædelighedsforbrydelser på festivalen er faldet fra syv tilfælde sidste år til fem i år, så skæmmes årets festival af voldtægten af en 17-årig pige, der fandt sted under Live Camp på KærligHeden.

"Men generelt har festivalgæsterne været i godt humør, festet og behandlet hinanden godt. Og det skal de have ros for," understreger Poul Steffensen.

"Med så mange mennesker samlet på et sted kunne det potentielt set have skabt en del mere uro, men et godt forarbejde, der også involverede et solidt samarbejde med festivalledelsen, kommunen og de sikkerhedsansvarlige sikrede at Smukfest nr. 40 forløb fint. Et tæt samarbejde med hjemmeværnet sikrede desuden, at trafikken til og fra festivalen blev afviklet smidigt og på en god måde," tilføjer politikommissæren.

Færre tyverier og flere p-bøder

Især antallet an tyverianmeldelser er i år faldet markant i forhold til sidste år. Kun 19 anmeldelser blev det til i år, hvilket er det laveste antal over de seneste 5 år. ASidste år var der 75 tyveri-anmeldelser.

I forhold til trafikken er det værd at bemærke, at parkeringsvagterne var flittige med bødeblokken under festivalen. Ikke mindre end 296 parkeringsafgifter blev udskrevet i år mod 201 sidste år. Samtidig blev der fjernet seks ulovligt parkerede biler.

"Det tal kunne være meget højere, da mange med ulovligt parkerede biler fik en opringning og nåede at flytte deres bil, inden den blev fjernet," forklarer Poul Steffensen.

"Mange af de politiopgaver, vi har haft, har herudover været af forebyggende karakter. Vi var til stede under hele festivalen, og skulle der være sket en større hændelse, så havde vi været klar til at påtage os den koordinerende ledelse af den samlede indsats," konstaterer fortæller Poul Steffensen.

Sydøstjyllands Politis politiopgaver på årets Smukfest omfattede blandt andet: Maritim patrulje på Skanderborg sø, buskontrol, målrettede indsatser mod tyverier, narkohunde til søgning ved indgange, synlig patruljering ved teltområder og parkeringspladser, trafikregulering og patruljering i Skanderborg midtby.

Publiceret 23 August 2019 12:39