Indbrudsforsøg hos Hinnerup Optik & Guld.

Indbrudsforsøg hos Hinnerup Optik & Guld. Arkivfoto: Kian Johansen

Optiker fik rude smadret i nat: Indbrudstyve jagtet og anholdt

51-årig mand varetægtsfængslet for indbrudsforsøg i Hinnerup

Af
Jeppe Rafn

Natten til tirsdag 13. august kl. 03.20 blev politiet kontaktet af en mand, der var blevet vækket af nogle høje brag. Han åbnede derfor sin gadedør og så to personer på den anden side af gaden, der var i gang med at smadre en rude i Hinnerup Optik & Guld i Storegade i Hinnerup.

Han ringede straks til politiet, men da han derefter kiggede ud igen, havde de to mænd opgivet indbruddet og var kørt væk i en bil.

En hundepatrulje blev sendt til Hinnerup, men nåede aldrig frem, for på vejen fra Haldum til Hinnerup mødte patruljen en bil med to personer, som de efter en kort eftersættelse fik standset.

Mændene blev beordret ud af bilen og anholdt, og i bilen fandt politiet glasskår på en 'hætte' lavet af gaffatape, som formentlig har siddet på af en de store gaffelnøgler, der også var i bilen. Der var glasskår flere steder i bilen samt under skoene på den ene og i bukselommen på den anden mand i bilen, som derfor begge blev sigtet for indbruddet i Hinnerup.

Den ene af mændene var en 51-årig mand fra Harlev, som på grund af sin fortid tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers, der varetægtsfængslede ham i fire uger. Den anden mand, en 38-årig mand fra Randers, har ikke en så belastende fortid, at der var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Det oplyser Østjyllands Poltiis pressemedarbejder Janni Lundager til Lokalavisen.

Den 38-årige mand, som kørte bilen, var til gengæld narkopåvirket og blev sigtet for narkokørsel, og havde amfetamin på sig og blev derfor også sigtet for besiddelse.

Han var desuden frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i farkendelsestiden. Bilen, de kørte i, var hans 60-årige mors, så hun er blevet sigtet for at overlade bilen til sin søn, selvom han er frakendt køreretten.

De to mænd nåede aldrig ind i Hinnerup Optik & Guld. Efter at have smadret den ene af to ruder i døren, stak de af - muligvis fordi de blev opdaget og forstyrret af anmelderen på den modsatte side af gaden.

Publiceret 13 August 2019 15:34