Garage var overtændt, da brandvæsnet kom frem og gjorde klar til at slukke brand i sommerhus i Følle Strand.

Garage var overtændt, da brandvæsnet kom frem og gjorde klar til at slukke brand i sommerhus i Følle Strand. Øxenholt Foto

Voldsom brand i sommerhus på Djursland i nat

Brand i garage spredte sig til sommerhus og var tæt på at sprede sig til nabosommerhuset

Af
Jeppe Rafn

Beredskab og Sikkerhed blev i nat klokken 02.52 kaldt ud til en brand i et sommerhus på Blombjergvej i Følle Strand ved Rønde.

Her var der gået ild i en garage med et værkstedsrum, som var overtændt, da brandvæsnet kom frem.

"Beboerne var kommet ud, så der var ikke fare på færde, men ilden havde spredt sig til gavlen af sommerhuset, og der var også fare for spredning til sommerhuset ved siden af garagen. Det første, vi gjorde, var derfor at sprøjte vand på nabohuset, så ilden ikke spredte sig," fortæller Beredskab og Sikkerheds indsatsleder Allan Frederiksen.

Øxenholt Foto

Garagen med værkstedsrummet udbrændte, og gavlen i sommerhuset blev kraftigt brandskadet. Den kraftige varme fik desuden vinduerne i gavlen ind til soveværelset til at springe, oplyser indsatslederen.

"Når først der kommer røg ind, lægger der sig også et tyndt lag sodpartikler overalt, så der skal gøres grundigt rent og luftsaneres, før sommerhuset igen er beboeligt. Særligt soveværelset kræver en ordentlig omgang," fortæller indsatslederen, som i forbindelse med branden talte med sommerhusets beboere.

"Ejeren fortalte, der stod et køleskab og en fryser i redskabsrummet, så det er formentlig en kortslutning, der er årsag til branden."

Brandvæsnet var på stedet et par timer, før alt var slukket og under kontrol.

Publiceret 03 July 2019 08:44