Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

33-årig mand skal i fængsel:

Dømt for at voldtage 19-årig mand efter fest

33-årig mand har anket dom for voldtægt begået på et hotel i Ebeltoft

En 33-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt en fængselsstraf på et år og to måneder for at have voldtaget en 19-årig mand, som var så beruset, at han ikke var i stand til at sige fra.

Episoden fandt sted i marts i år på et hotel i Ebeltoft. Her var et større selskab samlet til en fest, hvor både den 33-årige og den 19-årige deltog, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 19-årige blev særdeles beruset, og da han ikke var i stand til at køre hjem, fik han tilbudt, at han kunne overnatte på den 33-åriges hotelværelse.

På værelset faldt den 19-årige hurtigt i søvn og vågnede ifølge sin egen forklaring pludseligt ved, at den 33-årige havde trukket bukserne af ham og var i gang med at gennemføre et analt samleje.

Ifølge den 19-årige var han så beruset, at han ikke var i stand til at modsætte sig. Den 33-årige forklarede derimod, at samlejet var sket frivilligt.

Retten fandt det bevidst, at den 33-årige havde skaffet sig samlejet på grund af den 19-åriges tilstand.

"Denne sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis indeholder vold og trusler. Det er også voldtægt, hvis du skaffer dig samleje med en person, der sover eller er så beruset, at vedkommende er ude af stand til at modsætte sig. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at der her var tale om en voldtægt, som skulle straffes med en længere fængselsstraf," siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiassen.

Den 33-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

dp

Publiceret 20 June 2019 12:58