Motorvejsbroen ved Låsbyvej undersøges af teknikere. Foto: Øxenholt Foto

Motorvejsbroen ved Låsbyvej undersøges af teknikere. Foto: Øxenholt Foto

Stenkast fra motorvejsbro formodes nu blot at være 'hændeligt uheld'

Sydøstjyllands Politi har ikke kunnet finde genstanden, der forårsagede betydelige skader på bil

Af
Danni Paulsen

Det blev taget aldeles alvorligt, da en personbil torsdag eftermiddag omkring klokken 14.45 fik smadret soltag, tag, bagrude og bagklap efter at have kørt under motorvejsbroen ved Låsbyvej, der går over Østjyske Motorvej.

Låsbyvej blev spærret og motorvejsbroen undersøgt grundigt. Ligeledes blev motorvejen også spærret af i en time i begge retninger, så strækningen mellem afkørsel 51 og 52 kunne undersøges og hunde lede efter den genstand, man Sydøstjyllands Politi formodede bevidst var kastet fra broen.

"Det var desværre nødvendigt at lukke motorvejen i op mod en time, mens undersøgelserne fandt sted. Sydøstjyllands Politi beklager den ulempe, dette uundgåeligt har haft for trafikanterne, men valgte at prioritere efterforskningen af den potentielt farlige sag på baggrund af tidligere hændelser andre steder i landet," skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag lyder konklusionen dog pludselig, at alt tyder på, at der var tale om et hændeligt uheld.

’De grundige undersøgelser gør at Sydøstjyllands Politi nu konkluderer, at der næppe har været tale om en forsætlig handling, men snarere om et hændeligt uheld, hvor en ukendt genstand har ramt køretøjet," siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

Han uddyber overfor Uge-Bladet Skanderborg, at man ikke har kunnet finde den genstand, der forårsagede skaderne på bilen.

"Vi kan ikke umiddelbart finde ud af, hvad der ramte bilen. Det kan måske have været et stenslag fra en anden bil."

Men torsdag udtalte vagtchefen, at det nok var en større genstand på grund af de skader, der var sket på bilen? Det kan vel ikke være et stenslag?

"Ja, men han havde ikke set skaderne. Det har vi nu, og derfor udtaler vi os på den måde. Der er i hvert fald ikke noget, der peger på, at noget bevidst er blevet smidt fra broen. Det er konklusionen ud fra vores undersøgelser og de vidneudsagn, vi har," slutter Lars Peter Madsen.

Den 56-årige fører af bilen, der kørte i sydgående retning, kom ikke noget til ved hændelsen.

Publiceret 26 April 2019 15:45