Flammerne stod op af taget, og røgen kunne ses langt væk fra huset på Ebdrupvej ved Kolind.

Flammerne stod op af taget, og røgen kunne ses langt væk fra huset på Ebdrupvej ved Kolind. Øxenholt Foto

"Jeres hus brænder": Familie på Djursland kom hjem til flammehelvede

Huset stod i flammer, men familien nåede at redde sine fem hunde ud af stald

Af
Jeppe Rafn

Jeanne Andreasen og hendes kæreste var lige kørt hjemmefra og havde afleveret hendes piger på syv og otte år hos sin mor, da hun søndag over middag blev ringet op af sin nabo. Naboen fortalte, at det brændte på Jeannes gård, der ligger på Ebdrupvej mellem Ebdrup og Kolind.

"Jeg tænkte ja ja, det er nok en markbrand, men jeg kunne godt høre, det ikke var for sjov, så vi skyndte os tilbage og var nok hjemme fem minutter efter opkaldet," fortæller Jeanne Andreasen dagen derpå.

"Der stod flammer ud alle steder, udestuen var allerede væk, og det knaldede og bragede. Heldigvis er vores hunde i stalden, når vi ikke er hjemme, så dem fik vi ud," fortæller Jeanne, som opdrætter Australian Shepherd hunde.

Brandvæsnet gik allerede søndag aften i gang med at rykke taget ned.

Brandvæsnet gik allerede søndag aften i gang med at rykke taget ned. Øxenholt Foto

De har lige haft et kuld hvalpe på syv, men heldigvis var der kun en hvalp tilbage plus fire voksne, som altså alle klarede det.

Huset brændte ned

Nogle minutter senere kom brandvæsnet, men de kunne ikke redde stuehuset, som er helt væk. Allerede søndag aften gik Beredskab og Sikkerhed i gang med at rykke taget af, som man kan se i videoen herunder.

Video: Øxenholt Foto

"Vi aner ikke, hvad der skal ske i de kommende dage. I nat har vi sovet hos min søster," fortæller Jeanne Andreasen, som oven i købet er gravid og har termin i januar.

Familien nåede at redde en smule tøj ud af en tørretumbler, der stod i garagen, men ellers har de kun det sommertøj, de havde på i går.

Folk hjælper med tøj

Heldigvis er hjælpen nær, når nøden er størst. Jeanne Andreasens veninde Anne Madsen lavede søndag et opslag på Facebook, hvor hun skrev, at hendes venindes hus var brændt ned, og at Jeanne og hendes piger stod og manglede tøj.

Rigtig mange personer har reageret ved at skrive og tilbyde tøj og andre ting til familien, som allerede søndag modtog de første ting.

"Folk har godt nok været søde," lyder det med tak fra både Jeanne og Anne, der føler med sin veninde.

"Jeg fik et billede i går aftes af deres hus, der nærmest kun har soklen tilbage. Det gør så ondt at se det ske for Jeanne og hendes to piger," siger Anne Madsen.

Østjyllands Politi oplyser mandag formiddag, at man endnu ikke kender brandårsagen.

Publiceret 09 July 2018 13:03