En vikar fra Spiloppen i Tranbjerg for vild på gåtur med tre vuggestuebørn. Foto: Google Maps.

En vikar fra Spiloppen i Tranbjerg for vild på gåtur med tre vuggestuebørn. Foto: Google Maps.

Vikar for vild med vuggestuebørn og var væk i flere timer

Politiet blev alarmeret, da vuggestue ikke kunne få kontakt til vikar, der var forsvundet med tre børn

En vikar i den integrerede institution Spiloppen i Tranbjerg tog i dag tre vuggestuebørn med ud at gå sammen med de større børnehavebørn. Vikaren og vuggestuebørnene sakkede bagud og kom væk fra de andre, og da de forsøgte at gå tilbage til institutionen, for de vild. Det skriver TV2 Østjylland på sin hjemmeside.

Vikaren og de tre børn var væk i over tre timer, og da vikaren ikke havde sin telefon med, kunne institutionen ikke komme i kontakt med hende. Man ringede derfor til politiet, der satte gang i den helt store eftersøgning med hunde og helikopter for at finde vikaren og de tre børn, der er mellem et og halvandet år.

LÆS OGSÅ: Væk i flere timer: Medarbejder forsvandt med tre børn fra vuggestue

Forældre og ansatte deltog i eftersøgningen, oplyser politiet til TV2 Østjylland, og omkring klokken 13 lykkedes det at finde vikaren og børnene i Tranbjerg.

Aarhus Kommunes chef for dagtilbud, Søren Aakjær, siger til TV-stationen, det var en fejl, at vikaren tog de helt små børn med ud at gå. Hun havde fået besked på at blive på legepladsen, men den besked havde hun åbenbart glemt.

"Vi sender ikke uerfarne vikarer på udflugt med børn, de ikke kender," siger Søren Aakjær til TV2 Østjylland.

Kommunens dagtilbudschef uddyber overfor stiften.dk, at pædagogerne, der var ude at gå med børnehavebørnene, ikke var klar over, at vikaren med vuggestuebørnene var fulgt efter. Ingen havde set dem gå, og da man i institutionen opdagede, de var væk, gik man ud fra, de var sammen med børnehavegruppen. Det var derfor først, da børnehavegruppen kom hjem, man opdagede, der var noget galt og blev urolige for vikaren og børnene.

 

Publiceret 10 April 2018 17:15