Pressefoto

Pressefoto

Halcafeteria:

Frivillige har vendt stort underskud til overskud

Beder-Malling Idrætsforening ser ud til at have fundet opskriften på, hvordan man driver et halcafeteria med succes

Det er ikke nemt at drive cafeteria i sportshaller. Det kan man skrive under på i Beder-Malling Idrætsforening, der ligesom mange andre klubber har fået drænet afdelingernes pengekasser af årlige underskud i caféen.

De to seneste år med en forpagter i cafeteriaet i Egelundhallen gav årlige underskud på 300.000 kroner, hvorefter en gruppe frivillige fra 2016 overtog cafeteriaet og ændrede navnet til Café Klubånd.

De frivillige er nu den primære arbejdskraft i caféen, hvor en deltidslønnet kok og ungarbejdere som de eneste medarbejdere får løn for deres indsats.

LÆS OGSÅ: Drømmer om et medborgerhus i Beder-Malling

Resultatet for 2017 er nu kommet, og det er en glædelig nyhed for de mange brugere og cafeteriaet, der har fået vendt de store underskud til et overskud på 50.000 kroner. Det oplyser Café Klubånd i en pressemeddelelse til Lokalavisen.

"Cafeen er helt central i enhver idrætsforening. Det er her, samværet skabes på tværs af aldersgrupper, jobs og idrætsgrene. En sportshal kan simpelthen ikke eksistere uden en cafe – så det var helt afgørende for os, at vi fandt en måde, hvorpå cafeen kunne køres videre," fortæller Christine Winding-Lauritzen, som var med til at starte Café Klubånd for godt to år siden.

Pressefoto

Pressefoto

Café Klubånd har tre faste åbningsdage om uge, udover når der spilles kampe i weekenden og er arrangementer i hallen.

Netop arrangementer er vigtige for caféen, da det ikke er på de faste åbningsdage i hverdagene, at den gode økonomi er skabt.

"Det er vigtigt for os at holde åbent i hverdagene, men det er gennem arrangementer, at indtægterne skabes," siger Christine Winding-Lauritzen.

Det næste arrangement i Egelundhallen finder sted lørdag 14. april, hvor Café Klubånd i samarbejde med facebookgruppen 'Beder-Malling Bazaren' afholder BorgerBazar. Her forventer man at få besøg af over 500 gæster.

"Vi overvejer hele tiden, hvordan vi kan få nye borgere til at benytte hallens faciliteter. Aktuelt er vi i dialog med en række børnefamilier om at skabe konceptet 'Familiesøndag i Egelund'," fortæller Christine Winding-Lauritzen.

jr

 

Pressefoto

Pressefoto

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 07 April 2018 09:00