De offensive AGF-profiler skal have hul på bylden, hvis AGF skal have succes i foråret. Arkivfoto

De offensive AGF-profiler skal have hul på bylden, hvis AGF skal have succes i foråret. Arkivfoto

Klumme:

Nedrykning bliver ikke et tema i år

Grundspillet er hermed færdigspillet, og nu venter der seks opgør, hvor turen går til Hobro, Silkeborg og Helsingør

Af
Af Martin Jørgensen

Jeg er fuld af forventninger til AGF's kommende nedrykningspulje, og det på trods af, at jeg ikke besidder den naturlige jubeloptimisme, der hersker hos de fleste fans fra Smilets By.

Jeg tror på, at AGF er for gode til at ende i de afgørende kampe om at rykke ned.

Det kræver bare én ting: Mål.

Manglende mål

Ét mål har AGF formået at score i åbent spil. Det var Sanas kanonkasse mod Hobro i forårets første spillerunde.

Det bekymrer mig. To af de tre resterende mål har Jens Stage stået for. Én med pandebrasken mod OB og så et tilfældigt mål ved en nedfaldsbold efter en dødbold.

Hatten af for Stages målform, men det bekymrer mig, at målene kommer fra ham. Ikke fra Pusic. Ikke fra Junker. Ikke fra Riel.

Det er simpelthen ikke godt nok, at AGF har tre så dygtige angribere, der laver så få mål, som de gør. Det skal der laves om på.

LÆS OGSÅ: AGF tager et point med i nedrykningsspillet: Her er gruppen

29 point er det blevet til, og hvis ikke Kjartan Finnbogason havde scoret langt inde i overtiden i snestormen i Horsens, så havde det jo næsten duftet af, at man kunne spille med om en plads i mesterskabsslutspillet.

Men den chance forduftede, da offensiven viste sig at være kønsløs, og nu venter der et drabeligt nedrykningsspil - og ikke en plads i det fine selskab.

De 29 point er lige akkurat godkendt, hvis man spørger mig. Især med tanke på, at eneste nederlag i foråret var i den jævnbyrdige hjemmekamp mod FCK, hvor Santander - noget ufortjent - satte læderet ind bag Jovanovic.

De tre modstandere

De kommende modstandere hedder Hobro IK, Silkeborg IF og FC Helsingør.

Hvis vi starter fra bunden, så er Helsingør klart den nemmeste modstander i puljen. Det er et hold, der ikke har niveau til at spille i Superligaen. Det er et hold, som AGF skal slå over to kampe, og det kommer AGF også til.

Helsingør er blevet udraderet af OB og Brøndby, og der er absolut ingen undskyldninger for ikke at køre dem ud af banen.

Og så er der Silkeborg IF. Sidst de to hold mødte hinanden var i Mustapha Bundus superindhop, hvor han på fem minutter fik bolden over stregen i to omgange. De rødklædte midtjyder har et par ganske glimrende fodboldspillere i Jens Martin Gammelby, Vladimir Rodic og den tidligere GF'er Davit Skhirtladze.

LÆS OGSÅ: Podcast: “AGF har for mange hverdagskampe”

De tre kan komme til at volde problemer for AGF's defensiv, og især venstresiden med de to førstnævnte kan blive livsensfarlig. Jeg kan godt frygte for, om Casper Højer kan klare presset, der venter ham, og derfor kræver det en kantspiller, der kan løbe begge veje. Her går det ikke at have den flagrende Bundu med fra start, der har sine helt store mangler i defensiven.

Hvis det sker, så tror jeg, at det bliver en svær kamp for AGF. Især på udebane.

Sidste hold er Hobro. Et hold, som AGF har haft okay styr på, hvor det i de seneste tre kampe er blevet til syv point. Holdet fra Himmerland er et godt organiseret hold med 'Mål-Pål' i front, der altid er garant for mål.

Jeg tror, at AGF skal prise sig lykkelig for, at det blev Hobro og ikke OB, som de skal krydse klinger med i foråret.

Publiceret 19 March 2018 10:30