Arkivfoto: Danni Paulsen

Arkivfoto: Danni Paulsen

Misbrugere og hjemløse udskrives uden sted at bo:

Nu får de tag over hovedet i Aarhus

Røde Kors og Aarhus Kommune åbner omsorgscenter i Viby

Misbrugere og hjemløse udskrives hver uge fra hospitaler uden et sted at bo. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Røde Kors Aarhus, der i samarbejde med Aarhus Kommune opretter et akut omsorgscenter for at hjælpe dem, der ellers udskrives fra byens sygehuse til et liv på gaden. Centret er inspireret af Omsorgscenter Thorsgade i København, der ifølge Røde Kors er en stor succes.

Omsorgscentret hedder Pitstop, og det skal give de hjemløse mulighed for at restituere og genvinde deres kræfter i trygge rammer. Pitstop skal være den sofa, de ikke selv har til at komme sig på. 

LÆS OGSÅ: Aarhus på en kedelig førsteplads over unge hjemløse

Pitstop har adresse på Søndervangen i Viby og har ni værelser indrettet med genbrugsmøbler. Sygeplejerske Margit Krabbe fra Røde Kors Aarhus er forstander på Pitstop. Hun får hjælp fra organisationens frivillige, der hjælper med praktiske ting og altid har tid til en snak om stort og småt.

Omsorgscenter Pitstop holder reception onsdag 14. marts klokken 13-15. Røde Kors Aarhus formand Knud Aarup og socialrådmand Kristian Würtz byder velkommen, og Røde Kors præsident Sven Bak Jensen holder et indlæg. Klokken 14.30 viser forstanderen rundt i Pitstop sammen med Carsten, der har boet på omsorgscentret i København.

jr

 

Publiceret 09 March 2018 07:45