Officielt:

Aarhus-borgmester er ny formand for KL

Jacob Bundsgaard (S) overtager formandsposten i Kommunernes Landsforening

Det har i lang tid været kendt, at Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), med største sandsynlighed skulle overtage formandsposten for Kommunernes Landsforening (KL).
 
Torsdag eftermiddag blev det officielt, da den nye bestyrelse konstituerede sig, og Bundsgaard blev valgt uden modkandidat.
 
Allerede kort efter kommunalvalget i november afslørede socialdemokraten, at han ville gå efter formandsposten, som han nu har overtaget efter Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), der er ny næstformand.
 
 
Den nye post indbringer Bundsgaard et honorar på 539.257 kroner om året. 
 
"Det er et stærkt hold, vores medlemmer har valgt til KL's bestyrelse, og jeg glæder mig til at stå i spidsen sammen med Martin. Vi vil i den kommende periode fortsætte med at have stort fokus på en stærkere og tættere inddragelse af vores medlemmer. KL's adelsmærke er at få bragt virkeligheden ind på Christiansborg – i de politiske debatter og i forhandlingslokalerne. For det er kendskabet til virkeligheden – til borgernes og virksomhedernes udfordringer og behov og til de benspænd og forhindringer, kommunalbestyrelser oplever, der kan give os adgang til at præge udviklingen af velfærdssamfundet," siger Jacob Bundsgaard til KL's hjemmeside.
Også i et af KL's otte udvalg er Aarhus repræsenteret.

LÆS OGSÅ: Skive i hård kritik af KL - nu er hun velbetalt udvalgsformand: "Jeg er ikke til fals for penge"

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), er udpeget som formand for Sundheds- og Ældreudvalget.

"Kommunerne har i for lang tid fokuseret for meget på effektiviseringer og besparelser på sundheds- og ældreområdet. I vores iver for at mindske stigende, ustyrlige udgifter har vi fjernet os for langt fra, hvordan folk og især ældre ellers får mulighed for at leve livet godt. Vores mantra bør være, at vi skal have mere magt tilbage til borgerne og til ældre mennesker," siger Skive i en pressemeddelelse.

Hun mener, at Aarhus nu står stærkere end nogensinde i KL.

"Selv ikke under Thorkild Simonsen har Aarhus stået så stærkt i KL. Begge fløje er repræsenteret, og jeg håber, at det skaber en endnu bedre service og velfærd til danskerne."

Medlemmerne af KL's formandskab:

  • Formand Jacob Bundsgaard (A), Aarhus Kommune
  • Næstformand Martin Damm (V), Kalundborg Kommune
  • Jørn Pedersen (V), Kolding Kommune
  • Frank Jensen (A), Københavns Kommune
  • Tonni Hansen (F), Langeland Kommune

Publiceret 08 March 2018 18:00