Foto: Pressefoto af Musikhuset og Mostphotos

Foto: Pressefoto af Musikhuset og Mostphotos

Medie:

Musikhuset indfører kønsneutralt toilet

Efter kritik fra dansk komiker indfører Musikhuset i Aarhus nu kønsneutralt toilet. Det skriver TV2 Østjylland

Af
Jonas Wrede Hansen

Torsdag offentliggjorde den danske komiker Sofie Hagen et Facebook-opslag, hvori hun kritiserede Musikhuset i Aarhus for ikke at have kønsneutrale toiletter. I opslaget skrev hun blandt andet, at hun ikke ville have booket en optræden hos stedet i Aarhus, hvis hun på forhånd var bekendt med, at Musikhuset ikke havde kønsneutrale toiletter. 

LÆS OGSÅ: Radikale blæser til kønskamp: Slut med rådmænd og formænd

I forbindelse med den feministiske komikers optræden fredag aften blev et kønsneutralt toilet dog indført, og fremover vil Musikhuset i Aarhus også tilbyde publikum et kønsneutralt toilet. Det skriver TV2 Østjylland, der har fået det bekræftet af Musikhuset.

"Sofie Hagen har lejet sig ind hos os, og vi var ikke opmærksomme på, at det var afgørende for hende. Vi blev gjort opmærksomme på det, og så har vi forsøgt at finde en løsning. Når det er vigtigt for hende, er det også vigtigt for os," siger Mette Kier, der er programchef i Musikhuset Aarhus, til TV2 Østjylland, som til mediet også forklarer, at Musikhuset tidligere har overvejet at indføre kønsneutrale toiletter.

Komikeren er glad igen

Da Sofie Hagen fredag opdagede, at Musikhuset Aarhus havde indført et kønsneutralt toilet, fik tonen en anden lys på hendes Facebook-side. 

"Jeg er så glad for, at Musikhuset i Århus fandt en måde at få et kønsneutralt toilet. Jeg er taknemmelig for, at de forstod vigtigheden af dette, og at de formåede at tilpasse nogle regler på en måde, der kunne gøre alle glade," skriver hun således i et opslag på sin Facebook-side.

Publiceret 03 March 2018 12:45