Lone Norlander

Lone Norlander

"Regeringens ghettoplan er en katastrofe"

Venstrefløjen i Aarhus hagler regeringens ghetto-udspil ned

"Regeringens plan er en katastrofe. Den bygger på straf og tvang, der blot vil stigmatisere store grupper af mennesker yderligere og gøre problemerne endnu større. Og det er altså helt galt, at regeringen med dobbeltstraf for udvalgte grupper vil afskaffe 'lighed for loven', der er grundlæggende i vores retssamfund."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Lone Norlander, der er medlem af byrådet i Aarhus for Enhedslisten, om regeringens nye plan for afskaffelse af ghettoer og parallelsamfund.

LÆS OGSÅ: Disse områder i Aarhus er på ghettolisten

Lone Norlander har selv i mange år været leder af en daginstitution i Gellerup. I stedet for straf og tvang vil hun sætte yderligere ind med boligsocialt arbejde, forebyggelse, hjælp til at komme i uddannelse og arbejde, styrkelse af nærpolitiet og støtte til trængte børnefamilier i almene boligområdet.

 

Thomas Medom

Thomas Medom

Regeringens plan får også hug fra SF's rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom:

"Regeringen er godt på vej til at oversælge sin egen plan, der samlet set ikke ser ud til at kunne løse udfordringerne. De skyder ikke bare med spredehagl, men også med for få skud og rammer helt ved siden af i forhold til centrale spørgsmål. Det er et enormt svigt, at regeringen ikke tager fat på at skabe mere blandede folkeskoler og privatskoler. Og det er blåøjet at tro, at en sproglig stopprøve i 0. klasse alene kan løse problemerne i skolerne," siger Thomas Medom i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Rådmand roser ghettoplan: Vi skal sætte hårdt mod hårdt

Rådmanden roser dog regeringen for den del af udspillet, som handler om automatisk opskrivning i dagtilbud.

”Det giver mening at få børn tidligere i dagtilbud, så de får lært dansk tidligt og godt. Det flugter det forslag, som et flertal i byrådet allerede har stillet i Aarhus,” siger Thomas Medom.

jr

 

Publiceret 01 March 2018 15:00