Stensagerskolens leder, Susanne Vestergaard Hjermitslev, håber, at byrådet i aften følger indstilingen om at flytte Stensagerskolen til EllekærskolenFoto: Jonas Wrede Hansen

Stensagerskolens leder, Susanne Vestergaard Hjermitslev, håber, at byrådet i aften følger indstilingen om at flytte Stensagerskolen til EllekærskolenFoto: Jonas Wrede Hansen

Handicapskole-leder:

"Vi er et sted fyldt med lappeløsninger"

Der er mere end brug for, at Stensagerskolen bliver flyttet væk fra de nuværende lokaler. Det mener skolens leder, Susanne Vestergaard Hjermitslev, som føler, at Stensagerskolens nuværende tilstand går ud over de pædagogiske rammer

Af
Jonas Wrede Hansen

Støjgener, pladsmangel, dårligt indeklima og en periode med skimmelsvamp. Den kombination lyder ikke ligefrem optimalt for en skole, der skal skabe gode læringsrammer for børn, og slet ikke når det er børn med handicap, som har brug for ekstra plads og ro. Men ikke desto mindre er det de udfordringer, som specialskolen Stensagerskolen i Viby møder i hverdagen.

Men nu ser det ud til snart at have en ende. I aften er en flytning af Stensagerskolen fra Viby til Ellekærskolen i den vestlige del af Aarhus på dagsordenen. En bred enighed hos Børn og Unge-udvalget, hvor kun Enhedslisten ikke er med, tyder på, at flytningen bliver gennemført. Det glæder Susanne Vestergaard Hjermitslev, der er skoleleder på specialskolen.

"Vi har nogle konkrete problematikker i forhold til hele det pædagogiske setup. Vi vil gerne skabe nogle gode fysiske rammer for vores børn, så de kan få den bedste læring, og det er svært i de nuværende lokaler," fortæller hun til Lokalavisen Aarhus.

(Artiklen fortsætter under videoklippet)

Ikke plads nok

Susanne Vestergaard Hjermitslev har været på skolen siden midten af 1990'erne. Dengang var skolen, som blev bygger i slutningen af 1960'erne, lige blevet udbygget. Ifølge skolelederen er det blot sket med nogle tilbygninger, der har fungeret som lappeløsninger for at følge med den store tilgang af elever. Siden Susanne Vestergaard Hjermitslev startede på skolen, er elevtallet vokset fra under 70 til i dag at have over 220 elever.

Det har skabt tryk på lokalerne, og flere steder er der svære betingelser for både børnene og de ansatte.

”Der mangler plads til, at folk kan hjælpe og guide børnene til for eksempel at gå på toilettet. Vi har mange, der skal have hjælp, fordi de har nogle fysiske vanskeligheder, og det er svært nu, da mange lokaler er for små,” fortæller Susanne Vestergaard Hjermitslev og fortsætter:

”Vi har også problemer med indeklimaet i lokalerne. Der mangler ventilation flere steder, og det gør, at det er svært at lufte ud om vinteren, og der bliver meget varmt i lokalerne om sommeren. Derudover har vi i en periode haft store problemer med skimmelsvamp.

Vi er et sted fyldt med lappeløsninger, og det tænker vi ikke kan skabe de bedste pædagogiske rammer for børnene.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det er lokaler som dette, der ifølge skolelederen ikke er optimale, når børn med fysiske vanskeligheder skal have hjælp fra flere ansatte. Foto: Jonas Wrede Hansen

Det er lokaler som dette, der ifølge skolelederen ikke er optimale, når børn med fysiske vanskeligheder skal have hjælp fra flere ansatte. Foto: Jonas Wrede Hansen

Byrådsbehandling i aften

I aften skal politikerne til møde i Aarhus Byråd, hvor det skal besluttes, om Stensagerskolen skal flyttes til Ellekærskolen.

Inden aftenens møde har skolen været på dagsordenen hos Børn og Unge, og her var alle undtagen Enhedslisten enige om, at skolen skal flyttes fra sin nuværende placering og ind hos skolen i den vestlige del af Aarhus. Susanne Vestergaard Hjermitslev håber, at byrådets behandling munder ud i samme resultat.

”Jeg håber, at byrådet følger indstillingen, så har de hørt, at det ikke virker med renovering her på stedet, som der var afsat penge til i første omgang,” fortæller hun.

Byrådsmødet begynder klokken 16, og punktet, der omhandler Stensagerskolen, er på som det næstsidste.

Publiceret 28 February 2018 14:00