Arkivfoto

Arkivfoto

Aarhus V får ikke fred fra politiet, før folk kører ordentligt

Vi bliver ved med at komme, indtil folk kører ordentligt, lyder meldingen fra Østjyllands Politi

Overhalede højre om og kørte galt for øjnene af politibil

Færdselskontrol i Aarhus V: 38 sigtelser på en aften

Kørte 156 km/t på Ringvejen

Trafikkontrol i vestbyen: Bilist kørte 196 km/t

Stor kontrol i Aarhus V: Bilist kørte 124 km/t på Viborgvej

Disse fem artikler i Lokalavisen er alle fra i år og skrevet på baggrund af færdselskontroller i det vestlige Aarhus.

Østjyllands Politi har i den grad skruet op for færdselsindsatsen i Aarhus V, der altså alene i årets to første måneder har været mål for en håndfuld målrettede kontrolaktioner:

”Vi har fået mange henvendelser fra folk i området, der føler sig utrygge, fordi der bliver kørt hensynsløst,” forklarer fungerende vicepolitiinspektør Heine Hansen, som er leder af Østjyllands Politis færdselsafdeling.

Politiet har ved årets fem færdselsindsatser i Aarhus V foretaget i alt 164 sigtelser af trafikanter, primært bilister, der har overtrådt Færdselsloven. Der er især mange sager om bilister, der kører for stærkt på Ringvejen og motorvejen, og der er også en del, der kører bil, selvom de ikke har et kørekort eller har fået det frakendt.

LÆS OGSÅ: Bilist kørte galt på flugt fra politiet

”Det er særligt unge mænd, der træder alt for hårdt på speederen og ignorerer reglerne. Vi håber, det har en præventiv effekt, at vi skriver bøder ud, uddeler klip og inddrager folks kørekort. Det begynder at hjælpe så småt, men vi bliver ved, indtil det er, som det skal være,” siger lederen af Østjyllands Politis færdselsafdeling.

”Dem, vi fratager kørekortet eller giver bøder, er ikke voldsomt glade i øjeblikket, men det er vores indtryk, at folk, der ringer og skriver til os, er glade for, at vi gør noget. Vi bliver generelt meget positivt modtaget af folk. Man ønsker ikke fartbøller uanset, hvor man bor. Det er også godt, at dem der kører ordentligt kan se, vi gør en indsats for, at vejene bliver mere sikre at færdes på.”

 

Publiceret 27 February 2018 05:30