William Malloul åbner sin madbod Shakshuka 1. marts i Aarhus Central Food Market. Han er især glad for forskellige krydderier, og derfor er de også en vigtig ingrediens i retten Shakshuka, som er hovedfokuset i den nye madbod.

William Malloul åbner sin madbod Shakshuka 1. marts i Aarhus Central Food Market. Han er især glad for forskellige krydderier, og derfor er de også en vigtig ingrediens i retten Shakshuka, som er hovedfokuset i den nye madbod.

Mad på israelsk i Aarhus Central Food Market

William Malloul har været ansat hos Jacobs BarBQ i 20 år, nu åbner han sit eget

Duften af israelsk mad når snart de aarhusianske næsebor, når William Malloul åbner sin lille madbod, Shakshuka i Aarhus Central Food Market - nærmere bestemt 1. marts.

I 20 år har han været ansat på Jacobs BarBQ, hvor han startede som opvasker, da han kom til Danmark fra Israel, og sluttede som restaurantchef.

“Jeg har altid haft mad som en hobby - noget jeg hygger mig med. Jeg leger med krydderierne, og de to gange om året, hvor jeg er i Jerusalem, går jeg altid til den samme mand og køber krydderier. Jeg har faktisk lavet min helt egen blanding, som jeg bruger i rigtig meget mad,” siger den franskfødte William Malloul.

LÆS OGSÅ: Ny deli i Central Food Market med fish'n' chips og caviar 

I Aarhus Central Food Market er det retten Shakshuka, der især er fokus på. Shakshuka stammer fra det tunesiske køkken og er siden blevet videreudviklet i det jerusalemske køkken. På hebraisk betyder shakshuka ”en god sammenblanding,” og navnet passer fint til retten, der består af pocheret æg på en tyk og krydret grøntsagssauce bestående af tomater, peberfrugter, auberginer og hvidløg.

“Min far er tuneser, og jeg laver altid retten til mine børn, som elsker det. Danskerne er blevet mere modige med at prøve forskellige typer mad, så nu er tiden inde til at prøve det af. Jeg er selv vild med retten, og jeg laver den, som jeg selv har været vant til at få den, og det er også derfor, jeg serverer toastbrød til, for det er sådan, man har gjort for mange år siden. Der er ikke noget “fancy pancy” over det,” lyder det fra den madglade kok.

Glæder sig helt vildt

William Malloul glæder sig til at åbne madboden og er sikker på, at den bliver populær.

“Enten kan folk lide det, eller også kan de ikke, men jeg er optimistisk, og jeg tror på, at det bliver en succes. Jeg skiller mig helt sikkert ud i forhold til andre steder, da det kun er mig, der laver det i Aarhus,” siger William Malloul.

LÆS OGSÅ: Liège lukker butik: Vil sælge vafler fra cykel

Han har allerede testet retten lidt af på aarhusianerne. Han serverede den nemlig, da han i to måneder var en del af Café Feinschmecker, inden stedet lukkede.

“Jeg fik rigtig god feedback fra kunderne, og jeg håber, at det gentager sig,” siger han.

Sådan ser Shakshuka ud. Derudover serverer han også Sabih og dagens ret.

Sådan ser Shakshuka ud. Derudover serverer han også Sabih og dagens ret.

Caminoen klarede hovedet

Han fik idéen til at åbne sin madbod efter en særlig vandretur og et job som butiksdetektiv.

“Jeg havde brug for at få ferie og komme lidt væk fra det hele. Jeg talte med min kone om, at det måske ville være godt at gå Caminoen, og det gjorde jeg - og det var godt. Jeg arbejdede bagefter tre måneder som butiksdetektiv, og der gik jeg rundt med en masse tanker,” fortæller William Malloul, der derefter besluttede sig for at tage springet og åbne Shakshuka.

Shakshuka

Han laver retten i tre varianter: Den originale, en med spinat/feta og en vegansk, hvor han skifter æggene ud med kikærter. 
Derudover laver han en anden gammeldags, udenlandsk ret nemlig Sabih, der er en irakisk/israelsk specialitet

Publiceret 21 February 2018 14:45