Efter en måned:

EL-profil stopper - erstattes af tidligere byrådsmedlem

Maria Sloth bliver pr. 1. marts erstattet af Lone Norlander

Hun er netop blevet genvalgt for en fireårig periode med flest personlige stemmer (1.464) af alle Enhedslisten-kandidater.

Alligevel vælger 29-årige Maria Sloth nu at takke af i byrådet, da hun fraflytter kommunen, oplyser Enhedslisten i en pressemeddelelse.

"Jeg har været utrolig glad og stolt over at sidde med ved bordet og få skabt forbedringer for mennesker og miljø i Aarhus, men nu skal der ske noget andet i mit liv," siger Sloth, der nu vil prioritere familie og uddannelse højere og derfor flytter til Fredericia.

Maria Sloth blev for første gang valgt til byrådet ved kommunalvalget i 2013, og i indeværende byrådsperiode er hun blevet medlem af Magistraten, Sundhed- og Omsorgsudvalget og Børn- og Unge-udvalget. Derudover er hun formand for Mangfoldighedsudvalget og sidder i Folkeoplysningsudvalget, der begge er vederlagsfrie udvalg.

LÆS OGSÅ: Med Maria Sloth bag rådhuskulisserne: “Byrådskollega kiggede på damer”

De poster vil 'som udgangspunkt', med forbehold for at der kan ske en anden fordeling senere, gå til Lone Norlander, som overtager byrådspladsen, oplyser Enhedslistens andet byrådsmedlem, Keld Hvalsø, til Lokalavisen Aarhus.

Udskiftningen sker 1. marts.

"Det er da ærgerligt at opgive byrådspladsen, men jeg ved, at min efterfølger er både erfaren og topmotiveret for at gøre en forskel, så jeg overlader trygt posten til hende," siger Maria Sloth, som særligt nævner indsatsen for de arbejdsløse som nogen af de aftryk, hun er mest stolt af at have sat.

Mange aarhusianere husker nok også Maria Sloth for at være involveret i en speget sag fra 2015, hvor hun og en veninde husede flygtninge, som opholdt sig ulovligt i landet, og hjalp dem videre til Sverige.

Det blev hun politianmeldt for, og manden bag anmeldelsen var byrådskollega Marc Perera Christensen (K). I august 2016 blev hun og veninden dog frifundet.

Sloths efterfølger, 64-årige Lone Norlander, var medlem af Aarhus Byråd fra 1. januar 2010 til 31. december 2013 for SF.

Hun fik ved valget i november 410 personlige stemmer. Det er en del færre end partiets tidligere byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils fik, men eftersom Norlander var nummer tre på partilisten, er det hende, der får pladsen.

Publiceret 02 February 2018 15:33