Pressefoto

Pressefoto

Fem gode steder at nyde naturen med en gåtur

Århus Onsdag guider dig til fem gode gåturssteder, hvor du kan nyde den smukke natur i området

Af
Af Astrid Hellerup Madsen

LÆS OGSÅ: Den store gin og tonic guide til gode barer i Aarhus

Egå Engsø

Egå Engsø er et mekka for fugleentusiaster. På sydsiden af søen, 800 meter vest for p-pladsen på Viengevej 7 i Risskov, er et fugletårn med udsigt til hele området og forhåbentlig nogle af mange fugle, der holder til der. Er du heldig, kan du se sjældne fugle som havørne eller traner. Turen rundt om søen er på 5,2 kilometer, og i området er også en legeplads med stenaldertema. 

Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Brabrandstien

Brabrandstien er flittigt brugt af både cyklister, løbere og gående. Hele vejen rundt om Brabrand Sø er en asfalteret sti, så har du de gode sko på, kan du tage hele turen rundt. Ellers er det nemt at komme ud på stien, både fra blandt andet Carl Blochs Gade i midtbyen og fra flere p-pladser i nærheden af stien. Der er bænke undervejs på strækningen, ofte på gode udsigtssteder.

Pressefoto

Pressefoto

Dyrehaven i Højbjerg

Dyrehaven i Højbjerg er et oplagt mål for en gåtur. Undervejs i besøget kan du mellem træerne og rundt omkring på bakkerne se havens faste beboere, sika- og dåvildt. Hjortene holder sig for det meste på afstand, men har du æbler eller gulerødder med til dem, kommer de springende. Selv om de ser søde ud med de bløde muler og store ørne, er det ikke kæledyr. 

Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Mols Bjerge

Mols Bjerge og området omkring Molslaboratoriet er året rundt et besøg værd. Molslaboratoriets arealer på 1,5 kvardratkilometer er vildnis, altså et område hvor naturen passer sig selv. I det store indhegnede område går vildheste og køer frit som en del af stedets 'rewilding'-projekt. Brug de afmærkede stier til at finde rundt i store, bakkede, græsbeklædte landskab. 

Pressefoto

Pressefoto

Foreninger med vandreture

Aarhus Fodslaw og Aarhusafdelingen af Dansk Vandrelaug er foreninger, der flere gange om ugen arrangerer vandreture af varierende sværhedsgrad og længde. Her kan du komme med på gåtur og nyde både naturen og fællesskabet undervejs. Mødestederne skifter fra gang til gang. 

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 27 January 2018 10:00