Arkivfoto

Arkivfoto

Passagertal:

Flere bruger Letbanen end bus 1A

De første passagertal fra Aarhus Letbane viser, at flere bruger letbanen end den tidligere busrute på samme strækning. Det oplyser TV2 Østjylland, som samtidig skriver, at letbanens tal fortsat er usikre

På en tilfældig hverdag i begyndelsen af januar var der 6800 påstigninger mellem klokken 7 og 19 på letbane-ruten i Aarhus, hvor den tidligere busrute 1A kørte. Det skriver TV2 Østjylland, som samtidig oplyser, at det er flere passagerer, end der i gennemsit kørte med bus 1A. 
LÆS OGSÅ: Bil sad fast i spor på letbanen
"I 1A havde vi i gennemsnit 5000 påstigninger i efteråret 2017, og hvis så tallet 6800 for letbanen er korrekt, så er det da positivt," siger leder af planafdelingen hos Midttrafik, Ole Sørensen, til TV2 Østjylland. 
Ole Sørensen påpeger dog samtidig over for TV2 Østjylland, at letbanens optællingssystem endnu ikke virker helt efter hensigten, så det offentliggjorte passagertal er derfor stadigvæk ikke er helt sikkert endnu. 
Ifølge Midttrafik vil man først begynde at få valide passagertal, når både Odder- og Grenaabanen er åbnet, og det samlede letbanesystem er i drift. Det skriver Aarhus Letbane på sin hjemmeside, hvor det også oplyses, at der i løbet af letbanens første måned i drift har været en rettidighed på over 99 procent og mindre end 0,3 procent aflyste afgange.
jwh. 
 
 

Publiceret 25 January 2018 16:45