Det nye køkken bygges på den sydlige del af hospitalsgrunden i 'forsyningsbyen', der bliver forbundet med hospitalets forsyningsgang.
Foto: KPC

Det nye køkken bygges på den sydlige del af hospitalsgrunden i 'forsyningsbyen', der bliver forbundet med hospitalets forsyningsgang. Foto: KPC

Storkøkken bliver på størrelse med en fodboldbane

Det nye hospitalskøkken på Aarhus Universitetshospital skal lave tre millioner måltider om året

Byggeriet af det nye hospitalskøkken på Aarhus Universitetshospital i Skejby er nu nået så langt, at der i næste uge holdes rejsegilde.
Køkkenet bliver med sine 4.700 kvadratmeter (en lille fodboldbane) et af landets største, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Storkøkkenet får eget bageri og slagteri, og de 140 medarbejdere skal tilberede lave 1.200 tons mad helt fra bunden. Det bliver til omkring tre millioner måltider om året til cirka 2.350 patienter og fire kantiner.
LÆS OGSÅ: Supersygehus i Skejby officielt indviet
Køkkenet åbner i november 2018 og erstatter de nuværende køkkener i Risskov (Psykiatrisk Hospital), Tage Hansens Gade (Amtssygehuset) og Nørrebrogade (Kommunehospitalet), der leverer mad til Aarhus Universitetshospital. 
Køkkenet bygges af entreprenørfirmaet KPC for Region Midtjylland i et Offentligt Privat Samarbejde (OPS), hvor der er indgået en 15-årig driftsaftale. 
Køkkenets 140 medarbejderne kommer rundt regnet til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året, fortæller cheføkonoma Bente Sloth.
LÆS OGSÅ: Nyt håb til kvinder med kraftige smerter i underlivet
"Det er fantastisk, at vi nu får et nyt køkken med plads til eget bageri og kødopskæring. Det betyder, at vi kan lave maden helt fra bunden og få økonomien til at række til flere økologiske råvarer. Mere økologi er et mål, så patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester. Vi går meget op i at maden skal smage af det, den er lavet af, for så spiser patienterne mere, og det er vigtigt for restituering. Vi glæder os rigtigt meget," siger Bente Sloth.
jr
 

Nyt storkøkken

Køkkenet på Aarhus Universitetshospital bliver cirka 4.700 m2 stort og skal levere mad til cirka 2.350 patienter og fire kantiner hver dag.

Køkkenet bygges af KPC for Region Midtjylland i et Offentligt Privat Samarbejde.

De cirka 140 medarbejdere skal lave tre millioner måltider om året.

På et år køber køkkenet cirka 1200 tons mad. Heraf er cirka 70 procent produceret økologisk.

Køkkenet afløser de tre køkkener på Aarhus-hospitalerne i Risskov, Tage Hansens Gade og Nørrebrogade, der fusioneres i det nye byggeri.

KPC har indgået et samarbejde med Arkitema Architects KS og ingeniørvirksomheden Sweco A/S om det nye storkøkken-byggeri. Rollen som bygherrerådgiver varetages af NIRAS. 

 

Publiceret 23 January 2018 08:00