Pressefoto

Pressefoto

På torsdag indvies lyskunst på Brabrandstien

Lyskunst skal give en særlig oplevelse af mødet mellem by og natur

Torsdag 25. januar klokken 16.45 er der indvielse af et nyt lyskunstværk ved De Tre Broer på Brabrandstien i Aarhus. Det er værket 'Dobbelt fokus', som bliver tændt og præsenteret af kunstneren Jakob Oredsson Aarhus Kommunes stadsarkitekt Stephen Willacy.
"Værket er et stærkt koncept, der elegant forener lys, kunst og natur og giver aarhusianerne en oplevelse på deres vej igennem området. De Tre Broer er et helt særligt sted, hvor byen møder naturen, og det kræver et helt særligt stykke kunst. Det mener vi bestemt, at vi har fået med dette værk,” siger stadsarkitekt Stephen Willacy i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Pressefoto

Pressefoto

Værket er en lysinstallation, der består af to cirkulære elementer placeret modsat hinanden i hver ende af cykelbroen. Objekterne er identiske, men spejlvendte. Dermed inviteres de forbipasserende til at opdage- og genopdage området ved De Tre Broer, skriver kommunen i pressemeddelelsen.
"Dobbelt Fokus er realiseret ud fra et ønske om at skabe en nærhed til landskabet og forstærke interaktionen og forbindelsen til området for de mange mennesker, som hver dag færdes ved De Tre Broer,” siger kunstneren bag værket, Jakob Oredsson. 
Projektet er resultatet af en konkurrence, som Lys på Aarhus satte i gang under kulturhovedstadsåret. 'Dobbelt Fokus' blev den ene vinder, som bliver suppleret af et andet kunstværk på Brabrandstien, lysskulpturen 'Origin':
LÆS OGSÅ: Spektakulær lyskunst skal præge Brabrandstien og De Tre Broer
Med afsæt i stiens særlige karakter og funktion har målet med konkurrencen været at tilbyde de mange forbipasserende nye oplevelser i en balance mellem lys, natur og kunst. Ønsket er, at værkerne bliver en vigtig del af den fremtidige oplevelse ved Aarhus Å og et minde om kulturhovedstadsåret 2017.
jr
 

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 23 January 2018 12:45