Thomas Rathsack blev for alvor kendt af offentligheden, da han udgav bogen ’Jæger – i krig med eliten’. I sit foredrag taler han om, hvordan man håndterer det svære liv.

Thomas Rathsack blev for alvor kendt af offentligheden, da han udgav bogen ’Jæger – i krig med eliten’. I sit foredrag taler han om, hvordan man håndterer det svære liv.

Thomas Rathsack:

Jægersoldater er ikke supermænd

Thomas Rathsack nedbryder det stereotype billede af jægersoldater som mennesker med næsten overnaturlige evner både fysisk og psykisk

Af
Af Stine Østergaard

“Superman findes jo ikke!” konstaterer Thomas Rathsack ganske rigtigt i et interview med Århus Onsdag over telefonen en eftermiddag, hvor han har måtte søge ly i sin bil for at finde et øjebliks ro.
Det er nu ikke Superman, som samtalen handler om. Derimod en lille gruppe af mennesker, som mange tror, er en slags supermænd. Nemlig jægersoldater. Det har Thomas Rathsack også været. Men supermand – det mener han langt fra, at han er.
LÆS OGSÅ: Iskoldt eventyr: Vi er hverken jernmænd eller jægersoldater
“Der er en tendens til, at folk tror, jægersoldater og også os tidligere jægersoldater kan alt. Vi er en slags supermænd, som kan nedkæmpe alt slags modstand med vores stålnæver. Det glansbillede vil jeg gerne punktere,” siger Thomas Rathsack.
Han er vant til at holde foredrag. Faktisk har han gjort det nu i over syv år. Men det foredrag, han tager med sig til Godsbanen i Aarhus er helt nyt. Det er selvfølgelig som altid interessant for dem, der interesserer sig for jægerkopset og de danske specialstyrker, men denne gang handler det mere om, hvordan Thomas Rathsack personligt håndterer modgang i sit liv – uden at falde i den farlige selvmedlidenhedsfælde. Og det er netop ikke militærlivet, han specielt taler om.
“Modgang er mange ting. Det er, da jeg mistede min far som 17-årig, og jeg så ham dø for øjnene af mig. Det er, da jeg dumpede den første store eksamen i forsvaret. Det er, da jeg arbejdede som fotograf i Sydamerika og blev nødt til at stjæle mad for at overleve. Det er, da jeg røg ind i den bogsag i 2009, hvor jeg stod til at få 12 år i spjældet.”


Ærligt og bramfrit

Thomas Rathsack lover, at han fortæller helt ærligt og bramfrit om, hvordan han oplever modgang i alle de former, som man kan møde det i løbet af livet, og hvordan han kommer videre ved at “sparke sig selv i måsen”. Han vil gerne inspirere os ikke-supermænd med sine egne oplevelser til at tackle modgang i livet. Alle mennesker har et liv, hvor der ind i mellem er grå, træge og tunge dage. For han er jo netop også selv en ikke-Superman.
LÆS OGSÅ: BS deler ud af sin erfaring med ægteskab
“Almindelige mennesker har jo også noget, de kæmper for. For mig var det bare mit arbejde som jægersoldat. Det gør mig ikke til Superman. Jeg er lige som alle andre. Dem, der brænder for fodbold eller kunst er også ildsjæle.”
 

Thomas Rathsacks bog ’Jæger – i krig med eliten’ fik stor omtale.

Thomas Rathsacks bog ’Jæger – i krig med eliten’ fik stor omtale.

Om Thomas Rathsack

  • Thomas Rathsack er født i 1967 og blev for alvor kendt med udgivelsen af bogen 'Jæger – i krig med eliten',
  • Forsvarskommandoen forsøgte at få bogen stoppet ved fogedretten, og forsvarschefen måtte senere gå af, da ansatte i Forsvarskommandoen blev afsløret i at have lækket en falsk oversættelse af bogen til arabisk, som de selv havde lavet.
  • Politiken trykte bogen i et sær-tillæg i september 2009, og der blev aldrig nedlagt fogedforbud mod bogen
  • Thomas Rathsack blev i 1990 optaget i Jægerkorpset som jæger nr. 229, hvor han gjorde tjeneste indtil 1994 og igen fra 2001-2008
  • Han modtog den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation, efter deltagelse i Task Force K-BAR i Afghanistan
  • I september 2011 debuterede han som romanforfatter med romanen 'Shadow Army', som røg direkte ind som nummer et på bestsellerlisterne. I samme serie har han udgivet 'Sort Daggry' og 'Dødemandsbugten'. Den fjerde roman er på vej. Desuden har Thomas skrevet bogen 'Stærk Under Pres – håndbog i high performance' i samarbejde med Rune Wåhlin Andersen
  • Thomas Rathsack er chefinstruktør i TV2's programserie 'Korpset – gjort af det rette stof'. Sæson to har premiere i januar 2018.
  • Hans nye foredrag hedder 'Rathsack – råt for usødet!'. Det er det, han gæster Godsbanen med 30. januar og 28. februar kl. 19.
  • Billetter købes på thomasrathsack.dk

Publiceret 21 January 2018 06:00