Til højre ses et udsnit af PKA's kommende boliger beliggende over for den eksisterende boligblok efter moderniseringen. Illustration: PKA

Til højre ses et udsnit af PKA's kommende boliger beliggende over for den eksisterende boligblok efter moderniseringen. Illustration: PKA

PKA investerer 350 millioner kroner i Gellerup

En af landets største pensionskasser investerer 350 millioner kroner i at bygge boliger i Gellerup, oplyses det i en pressemeddelelse

PKA har netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at pensionskassen går ind som investor i Gellerup og investerer 350 millioner kroner i at bygge cirka 190 blandede boliger. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er i gang med at udvikle Gellerup til en ny bydel, så den bliver mere socialt sammenhængende.
LÆS OGSÅ: 306 nye statslige arbejdspladser til Aarhus
Der er allerede investeret i ny infrastruktur, modernisering af boliger og en ny bypark, og over de næste år opføres der flere blandede boligtyper, nye offentlige institutioner, kulturtilbud samt skabes arbejdspladser. Samtidig forventes bydelens indbyggertal at stige over de næste ti år fra 6.000 til op imod 14.000.
”Vi ser store muligheder i visionerne for Gellerup, der allerede er i gang med at blive en dynamisk bydel. Det er en robust investering, der både giver vores medlemmer et godt afkast, og vi er med at til understøtte udviklingen af området til en levende bydel med en større mangfoldighed af beboere og boligtyper af god kvalitet. Området har en attraktiv beliggenhed tæt på Aarhus centrum, og vi tror på, at flere investorer også får øjnene op for perspektiverne for Gellerup,” siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA, i pressemeddelelsen. 
 

Glæder boligforening og borgmester Bundsgaard

Både Brabrand Boligforening og Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, glæder sig over den store nyhed fra PKA. 
”Det er glædeligt, at en af landets største pensionskasser køber ind på den stærke vision om, at gøre Gellerup til en attraktiv bydel med spændende boliger i forskellige kvarterer, hvor familierne kan leve et godt liv i en variation af boligtyper. De ca. 190 nye familieboliger ligger i hjertet af området med direkte adgang til den store bypark, som står færdig i 2018 og den kommende Sport og Kulturcampus. Det er vigtigt, at investorer tror på visionen for bydelens udvikling – og det gør PKA, der med investeringen bekræfter, at udviklingen mod en attraktiv bydel er på rette vej. Investeringen er også med til at udvikle bydelen med forskellige kvarterer med hver deres særegenhed,” siger Keld Laursen, Adm. direktør i Brabrand Boligforening i pressemeddelelsen, imens Jacob Bundsgard lægger vægt på, at Gellerup er vigtig for Aarhus.
”Gellerup er en vigtig del af Aarhus, og derfor er udviklingen af bydelen afgørende for hele byen. Skal vi lykkes med udviklingen af Gellerup, er det afgørende, at både private og offentlige spillere tager et ansvar og byder ind. Derfor betyder det meget for os som by, at en stor privat investor ser potentialet i bydelsudviklingen i Gellerup og byder ind med et projekt, der vil give borgerne i Aarhus endnu flere boliger at vælge imellem,” lyder det fra borgmesteren i pressemeddelelsen.
Entreprenørfirmaet JCN Bolig har sammen med PKA udviklet det samlede projekt, hvor JCN Bolig skal modernisere en boligblok med 115 boliger for ca. 105 mio. kr. Den nederste etage ombygges sammen med parterre etagen til moderne byhuse, mens de resterende etager totalrenoveres til lyse lejligheder med nye vinduer og karnapper i gavlen af boligblokken.
jwh

Fakta om byggerierne

  • PKA investerer 350 mio. kr. i at bygge 188 lejeboliger fordelt på 28 rækkehuse i to etager. Herudover opføres der 88 boliger i opgangsbyggerier i 4-6 etager og 72 boliger i tre punkthuse i et plan. Byggeriet forventes at stå færdig ultimo 2020.
  • JCN renoverer en boligblok med 115 boliger til en projektsum på ca. 105 mio. kr. Den nederste etage ombygges sammen med parterre etagen til dobbelthøje byhuse med egen forhave og separat indgang. De resterende boliger totalmoderniseres, hvor der fx energirenoveres og indsættes vinduer og karnapper i boligblokkens gavl.

Rådgivere på begge projekter

  • Totalentreprenør: JCN Bolig
  • Arkitekter: Transform og Vandkunsten
  • Ingeniør: MOE Rådgivende Ingeniører

Publiceret 19 January 2018 07:45