Modelfoto

Modelfoto

60.000 parkeringsbøder i Aarhus i 2017

Vi kunne have uddelt fire gange så mange, siger Aarhus Kommune

Aarhus Kommunes parkeringsvagter uddelte sidste år 60.420 parkeringsbøder a 510 kroner.
I 2016 blev der uddelt knap 50.000 bøder, og i 2015 var tallet ned på godt 35.000, så der er altså på to år sket næsten en fordobling i antallet af parkeringsbøder i Aarhus Kommune. Ifølge kommunen hænger stigningen sammen med, at der er kommet flere parkeringsvagter - der nu om dage hedder cityassistenter.
LÆS OGSÅ: Storsvindler fra Viby prøvekørte biler uden at levere dem tilbage
"Vi har øget bemandingen i takt med, at der er kommet flere og flere biler i Aarhus. Og i takt med, der er kommet flere arrangementer til byen. Det er ikke mindst i forbindelse med disse arrangementer, at vi har uddelt p-afgifter," siger Kim Gulvad Svendsen fra Aarhus Kommune til Århus Stiftstidende.
Kim Gulvad Svendsen afviser overfor Stiften, at kommunens parkeringskontrol har udviklet sig til en pengemaskine. Han fortæller, at halvdelen af indtægterne, der i 2017 var på cirka 30 millioner kroner, skal afleveres til Rigspolitiet. Hvis der derefter er overskud, efter at udgifterne til kontrollen er trukket fra, bliver pengene brugt til at lave bedre veje.
Han afviser ligeledes beskyldninger fra bilister om, at parkeringsvagterne er nidkære:
"Det synes jeg ikke, at de har ret i. Sagen er, at vi kunne uddele tre-fire gange så mange afgifter, som vi gør. Rigtig mange bilister vejleder vi i stedet for blot at give dem en afgift," siger Kim Gulvad Svendsen til Århus Stiftstidende.
 

Publiceret 18 January 2018 20:00