Pressefoto

Pressefoto

508.112 kroner til Børns Voksenvenner Aarhus

Stor donation fra TrygFonden skal bruges til at finde flere frivillige voksenvenner

Børns Voksenvenner Aarhus har modtaget en donation på 508.112 kroner fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland. Pengene skal bruges til at rekruttere flere frivillige voksenvenner i Midt- og Østjylland i samarbejde med ni andre lokalforeninger i regionen, herunder Skanderborg. 
Målet er at etablere positive, udbytterige relationer, som kan hjælpe børnene og de unge til bedre trivsel. Det oplyser TrygFonden i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Lykkeliga: Alle er stjerner på Stavtrups nye hold

"Vi er utroligt glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at iværksætte en rekrutteringsindsats, så vi forhåbentlig kan få flere frivillige voksenvenner og dermed hjælpe endnu flere børn. Alt for mange børn har for få voksne, som de kan læne sig op ad, og som kan give dem nærvær og et fortroligt rum, hvor de kan søge råd. Børnene har brug for nogen, som har overskuddet til at lytte til dem, lave forskellige aktiviteter med dem, og som de kan have almindeligt hverdagssamvær med," siger Søren Nyskov, koordinator i Børns Voksenvenner Aarhus.

Pressefoto

Pressefoto

Noget alle børn har brug for

TrygFonden har gode erfaringer med Børns Voksenvenner og har gennem årene støttet flere af foreningens projekter. 
"I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel og give alle en plads i fællesskabet, da vi mener, at det er vigtige grundforudsætninger for at kunne føle sig tryg. Børns Voksenvenner yder en fantastisk indsats for netop at give flere børn og unge adgang til positive fællesskaber og øge deres trivsel og livskvalitet. Med en voksenven får børn med et spinkelt netværk af voksne omkring sig en rollemodel, som kan støtte, guide og lytte til dem og i det hele taget give dem opmærksomhed og fortrolighed – noget, alle børn har brug for, og som har stor betydning for deres selvværd og trivsel," siger Pia Hansen, donationschef i TrygFonden.
 

Pressefoto

Pressefoto

Børns Voksenvenner

 

• Børn fra 6 år og opefter, der savner voksenkontakt, bliver matchet med frivillige voksne. 

• De frivillige voksne er i alle aldre og af begge køn.
• Barnet og voksenvennen er som regel af samme køn. For tiden er der flest drenge og mandlige voksenvenner.
• Venneparrene definerer selv indholdet i deres venskab.
• Venneparrene tilbringer nogle timer sammen to-fire gange om måneden.
• En langvarig relation til en voksenven baseret på et gensidigt ønske om at være sammen opbygger tryghed og tillid hos barnet.
• Voksenkontakten styrker barnets selvværd via samvær, fælles interesser, oplevelser 
• Venskabet er ramme for at opbygge fortrolighed og en position som positiv rollemodel over for barnet. 
• Det er ikke kun børn fra dysfunktionelle familier, der har glæde af en voksenven – også velfungerende enlige forældre kan have et spinkelt netværk.
• En voksenven kan give barnet andre perspektiver på tilværelsen end det, som man som enlig forælder kan levere.
• Især drenge af enlige mødre savner ofte et mandligt med- og modspil

Kilde: Børns Voksenvenner

Publiceret 18 January 2018 18:15