Pressefoto: Folketinget og Aarhus Kommune

Pressefoto: Folketinget og Aarhus Kommune

DF-toppen hylder Jette Skive for formandspost i KL

Jette Skive er ny formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, og det har fået både partiformanden og gruppeformanden til at komme med rosende ord på de sociale medier

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Rådmand Jette Skive, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, bliver ny formand for KL's social- og sundhedsudvalg. Hun overtager posten efter Thomas Adelskov (S), som er borgmester i Odsherred Kommune. Det oplyser den lokale DF-politiker selv i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Hans Skou vil kæmpe for bedre trafikforhold i Aarhus Syd
Dermed er det første gang, at et medlem af Dansk Folkeparti får posten som formand for social- og sundhedsudvalg i KL, og det er noget, der har vakt glæde hos toppen af DF-ledelsen. 
På Twitter sender både partiformand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup lykønskninger af sted til Jette Skive. 
(Artiklen fortsætter under opslagene)

Området er et hjertebarn

Den aarhusianske politiker er også selv stolt over den nye toppost i KL. 
"På vegne af DF, så er jeg stolt af, at vi nu får en toppost i KL. Ældre-og socialområdet er et hjertebarn for Dansk Folkeparti. Og jeg glæder mig til, at vi sætter et solidt aftryk på denne dagsorden igennem KL," siger Jette Skive i pressemeddelelsen, hvor hun også løfter lidt af sløret for, hvad hun blandt andet vil fokusere på som ny udvalgsformand i KL. 
"Det er tid til at kalde en spade for en spade, og besparelser for besparelser. Det nytter ikke, at vi pakker besparelser ind i effektiviseringssnak og forsødet sprogbrug. Vi taler ned til borgerne, når vi på denne måde kandiserer besparelserne. Det får også den effekt, at borgerne tvivler på oprigtigheden bag begreber som rehabilitering og inddragelse af civilsamfundet, som i høj grad handler om frihed til at klare sig selv og mere medmenneskelighed, og ikke besparelser."
Jette Skive blev ved kommunalvalget i november genvalgt til byrådet i Aarhus med 5.058 personlige stemmer, og hun sidder som rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Publiceret 15 January 2018 14:30