Det er denne gamle stentrappe, som nu efter ønske fra Bestseller bliver revet ned og erstattet med en ny trappe op til Skt. Clemens bro.
Foto: Google Street View.

Det er denne gamle stentrappe, som nu efter ønske fra Bestseller bliver revet ned og erstattet med en ny trappe op til Skt. Clemens bro. Foto: Google Street View.

Anders Holch betaler for at rive trappe ned og bygge en ny ved Skt. Clemens Bro

Bestseller køber areal af kommunen for seks millioner kroner, som går til at bygge ny bro, Bestseller har ønsket

Tøjkoncernen Bestseller har købt et areal under Skt. Clemens bro af Aarhus Kommune for seks millioner kroner.
Til gengæld river kommunen den nuværende stentrappe ned og bygger som foreslået af Bestseller en ny trappe fra åen og op til Skt. Clemens Bro, hvor Bestseller ejer bygningerne Rømerhus og Wormhus og en butik. Det skriver finans.dk i dag.
Bestsellers ønske om at rive stentrappen ned og bygge en ny trappe blev diskuteret på et uformelt møde 7. marts 2017 mellem borgmester Jacob Bundsgaard og Troels Holch Povlsen, der ejer Bestseller og har tjent milliarder på sin store tøjkoncern.
"Vi synes, at det gamle trappehul mellem Rømerhus og Wormhus var en mørk og utryg løsning, hvor der særligt i weekenderne ophobede sig store mængder affald. Derfor har vi forelagt en løsning, der åbner op og generelt forskønner området. Ideen er opstået i forbindelse med de mange ressourcer, vi har lagt i at forskønne Rømerhus-bygningen. I den sammenhæng har vi ønsket at hele området fremstår lyst og imødekommende," skriver Bestsellers kommunikationschef Jesper Stubkier i en kommentar til Finans.

Det foreslåede projekt blev sendt i et offentligt udbud, hvor Bestseller kom med det eneste bud, som er blevet godkendt af Aarhus Byråd ved det seneste byrådsmøde 10. januar 2018.
De seks millioner kroner, som Bestseller betaler for arealet ved Skt. Clemens Bro, svarer til kommunens udgift til at bygge den nye trappe.
Venstre stemte som det eneste parti ved byrådsmødet imod projektet med den begrundelse, at den nye trappe vil ødelægge udsynet ved åen, og Lokalt Kulturmiljøråd har i en udtalelse givet udtryk for, at man gerne så den nuværende trappe bevaret af kulturhistoriske årsager.
Det er anden gang indenfor kort tid, at Anders Holch Povlsen er kommet i fokus ved at komme igennem med ændringer i det offentlige rum. For nylig kom det frem, at han betaler for at få flyttet en kommunal vej ved sit gods Constantinsborg i Aarhus: Milliardær betaler for at flytte kommunal vej.
 

Publiceret 15 January 2018 21:15