Arkivfoto fra nytårsbriefingen sidste år på rådhuset i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

Arkivfoto fra nytårsbriefingen sidste år på rådhuset i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

Rekordvækst:

6.562 nye arbejdspladser på ét år i Aarhus

Væksten skal bruges til at skabe jobs til dem, der bevæger sig på kanten af arbejdsmarkedet

Når borgmester Jacob Bundsgaard her til morgen på rådhuset taler til 600 erhvervsfolk, vil han dele en glædelig nyhed. Fra september 2016 til september 2017 er der kommet 6.562 nye arbejdspladser i Aarhus Kommune.
Her går det godt: Jobfesten i Østjylland fortsætter
Så mange nye arbejdspladser er der aldrig tidligere blevet skabt på ét år. Væksten svarer til 3,6 procent, så der pr. september 2017 var 190.396 arbejdspladser i den jyske hovedstad. Særligt indenfor brancherne Handel, Transport og Erhvervsservice har der været vækst, oplyser kommunen i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Borgmesteren vil ved morgenens nytårsbriefing til erhvervslivet samtidig slå på, at væksten skal bruges til at få endnu flere i beskæftigelse, særligt dem på kanten af arbejdsmarkedet.
LÆS OGSÅ: Så meget er huspriserne steget i Aarhus og Østjylland
"Jeg kan kun glæde mig over, hvor godt det går i Aarhus. Men væksten stiller også krav til os. Fra kommunalt hold skal vi holde fokus på fortsat at udvikle virksomhedernes rammebetingelser, men det er også nu, erhvervslivet har mulighed for at påtage sig et endnu højere socialt ansvar og skabe plads til dem, der indtil nu har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med. Også af hensyn til fortsat vækst og udvikling, når vi nu ved, at en af de ting, der følger af et opsving, hurtigt kan blive mangel på kvalificeret arbejdskraft," siger Jacob Bundsgaard.
jr
 

Publiceret 10 January 2018 06:00