Arkivfoto af Jan Nielsen.

Arkivfoto af Jan Nielsen.

Jan Nielsen stopper som direktør i Århus Håndbold

Århus Håndbolds nuværende direktør, Jan Nielsen, tiltræder ny stilling som event- og partnerskabschef i DGI per 1. marts

Af
Mai-Britt Jeppesen

Danmarks næststørste idrætsorganisation, DGI, har ansat 45-årige Jan Nielsen, der har siddet i direktørstolen i Århus Håndbold siden 2014, som event- og partnerskabschef.
Jan Nielsens skal opkvalificere det kommercielle arbejde i DGI indenfor områderne 'indgåelse og aktivering af nationale partnerskaber', 'kommerciel udvikling af større events i forhold til deltagere, tilskuere og kommercielle partner', samt 'uddanne og udvikle DGI´s konsulenter, så de bliver endnu stærkere i rådgivningen af idrætsforeninger og foreningernes arbejde med lokale partnerskaber'.
LÆS OGSÅ: 41-årige Jan Nielsen tromler videre
Herudover skal Jan Nielsen understøtte udviklingen af Danmarks største breddeidrætsevent 'DGI Landsstævne', som næste gang afvikles i 2021 i Svendborg. 
 

I spidsen for succes

Fra 1992 til 2014 var Jan Nielsen professionel håndboldspiller i en række danske ligaklubber. Men i 2014 skiftede han målmandstrøjen ud med jakkesættet og har med succes stået i spidsen for en positiv udvikling i Århus Håndbold. Her har Jan Nielsen blandt andet stået for salg og forhandling med større kunder, samarbejde med kultur- og uddannelsesinstitutioner samt udvikling af koncepter, produkter og tilskueroplevelser.
”Jan har fået et jobtilbud, han ikke kunne sige nej til, og det ønsker vi ham stort tillykke med. Men vi er naturligvis kede af, at vi skal tage afsked med Jan, der har været en vigtig del af den succes – både sportsligt og organisatorisk – vi har oplevet de senere år,” udtaler bestyrelsesformand i Århus Håndbold, Jørgen Noes på klubbens hjemmeside.
 
Jan Nielsen forlader dog ikke Århus Håndbold helt. Sammen med Peter Bredal skal han være ansvarlig for den sportslige sektor.
”Det er en velkørende maskine, en ny direktør overtager. Derfor ser vi det også som en positiv mulighed, at vi nu skal finde en ny direktør, som kan løfte os endnu et niveau. Vi har en ide om profilen og kan derfor bruge den fornødne tid på at finde den helt rigtige profil til stillingen,” siger Jørgen Noes.
 

Publiceret 09 January 2018 06:00