Ester Brohus. Pressefoto

Ester Brohus. Pressefoto

Boligforeninger i Aarhus arrangerer koncerter

Har hyret Ester Brohus til at give 'hjemmekoncerter'

Boligforeninger i Aarhus sætter gang i et forsøg med at benytte beboerhuse som lokale kulturhuse.
I februar giver countrysangerinden Ester Brohus og hendes guitarist Mikkel Bøggild fire koncerter i Tranbjergparken i Tranbjerg, Råhøjparken i Stavtrup, Reginehøj i Aarhus Nord og Frydenlund i Aarhus V.
"Vi er utroligt glade og stolte over, at vi kan anvende vores gamle varmehal i Reginehøj til et så flot arrangement. Musik og kultur hører ikke kun til på de store spillesteder i midtbyen, men også i boligområderne hvor vi aarhusianere bor," siger Thomas Hou Mandsfeldt, afdelingsformand i Reginehøj, i en pressemeddelelse fra Rosa.
Koncerterne finder sted i beboerlokaler med plads til 60-70 tilskuere, hvor beboere og andre kan komme til koncert for en beskeden entré. Der bliver god tid til at opleve musikken helt tæt på og få sig en snak med sangeren og guitaristen om hendes karriere, musik og erfaringer i det hele taget.
"Jeg glæder mig til at komme ud og spille for folk lokalt. Vi kan godt lide de små rammer, hvor man kommer tæt på hinanden, kan være fælles om musikken og kan stille spørgsmål. Folk har tit spørgsmål ud fra det, jeg fortæller – eller ud fra det sangene handler om. Country er almindelige menneskers musik, med små historier som kan betyde meget for den enkelte. Jeg elsker at bruge mit liv og mig selv på den måde, og vil bare være ekstra glad, hvis jeg kan medvirke til at skabe mere sammenhold lokalt," siger Ester Brohus i en pressemeddelelsen.
 

Boligforeningerne i Aarhus har taget initiativ til 'hjemmekoncerterne', der arrangeres i samarbejde med Rosa og BL - Danmarks Almene Boliger. BL er en interesse- og brancheorganisation for omkring 530 almene boligorganisationer med tilsammen 560.000 boliger. 
Arrangørerne håber, at koncerterne kan inspirere andre boligområder og beboerhuse til at byde ind med lignende arrangementer og give deres beboere en god kulturoplevelse.
"Musik og oplevelsen af nærvær er noget, mange af os nyder at være en del af. Både den gode historie og det stærke musikalske håndværk har godt af intime rammer. Vi glæder os til at søsætte dette nye koncert-initiativ lige i hjertet af, hvor publikum bor og lever i hverdagen," siger Gunnar Madsen, leder af Rosa og Spot.
jr
 

Ester Brohus koncerter

5. februar: Frydenlund Fælleshus, Fuglebakkevej 70, 8210 Aarhus V. Billetter købes ved henvendelse til Pernille Amir-Shahi på pernille@voresbydel.dk – eller Safeticket.

6. februar: Den gamle varmehal, Indgang ved gavlen til Reginehøjvej 19, 8200 Aarhus N. Billetter købes ved henvendelse til Henrik Gaarde på henrik@voresbydel.dk – eller Safeticket.

7. februar: Selskabslokalet Tranbjergparken – Torvevænget 178, 8310 Tranbjerg. Billetter købes ved fremmøde på Torvevænget 82, eller via telefon 4031 8195 – eller Safeticket.

8. februar: Fælleshuset Råhøjparken, Råhøjparken 228, 8260 Viby. Billetter købes ved henvendelse til Varmemesterkontoret, 8740 6847 – eller Safeticket.

Publiceret 09 January 2018 07:00