Modelfoto

Modelfoto

Nytårstaffel med gourmetmad for hjemløse i Aarhus

85 hjemløse og socialt udsatte er inviteret til nytårstaffel i Værestedet

Antallet af hjemløse stiger, men lysten til at hjælpe samfundets svageste stiger også.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Værestedet i Jægergårdsgade i Aarhus, der igen i år inviterer hjemløse og socialt udsatte til nytårstaffel med hvide duge, gourmetmad og tjenere i fineste puds.
"Et nytårstaffel af denne kaliber er vores brugere evigt taknemmelige for. Det giver dem et kæmpe boost og lyst til at give livet et ekstra favntag i en svær og mørk tid," siger afdelingsleder for Værestedet Ove Abildgaard.
LÆS OGSÅ: Aarhus på en kedelig førsteplads over hjemløse
 
Det er donationer fra helt almindelige danskere på take away-portalen Hungry.dk, som gør festmåltidet muligt. På Hungrys hjemmeside er en Give away-knap, som take away-kunderne kan donere et beløb på der går ubeskåret til hjemløse og udsatte.
I 2017 er der samlet mere end 180.000 kroner ind og givet mad til flere end 1.700 hjemløse og udsatte i Danmark. Give Away koncept er blevet så stor en succes, at Hungry.dk nu har gjort Nytårstaffel for hjemløse og udsatte til en fast tradition. 
LÆS OGSÅ: Vinterherberg i Aarhus mangler frivillige
"I århundreder har traditionen samlet royale og folk fra samfundets øverste lag. Den tradition vender vi på hovedet og inviterer hvert år gadens folk til Nytårstaffel, hvor de udsatte i en mørk tid og under helt særlige omstændigheder ønsker hinanden godt nytår," siger Rune Risom, administrerende direktør hos Hungry.dk.
Der er inviteret 85 hjemløse og socialt udsatte til gallamiddagen i Aarhus. Maden tilberedes, så brugere med dårlige tænder også har mulighed for at spise med.
jr
 

Tre retters gourmet menu

Forret: Hjemmerøget laks med rygeost, asier, sprød fennikel og urter

Hovedret: Langtidsstegt kalveculotte med selleripure, ristede portobello, tyttebær og reduceret sauce.  Serveres med ristede petit kartofler

Dessert: Citronfromage på ny - med syrnet fløde, saltet karamel, knas og skovsyre

Maden leveres og tilberedes af gourmet-kokkene fra Private Dining virksomheden Norevent, der er booket via kokkeportalen ChefMade.dk. 

Publiceret 03 January 2018 09:45