Arkivfoto.

Arkivfoto.

Tog et billede af Louise-manden:

Mona blev overrasket i sin lejlighed

21-årige Mona Holm blev overrasket af den såkaldte Louise-mand. Hun fik lov til at tage et billede af ham og har nu afleveret det til politiet

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Det er onsdag i sidste uge. I sin lejlighed i det centrale Aarhus sidder 21-årige Mona Holm og ser fjernsyn. Klokken er 20.30, og Mona er alene hjemme. Hun bor sammen med sin kæreste, men han er ikke kommet hjem endnu. Hun har med vilje ladet døren stå ulåst, da hendes kæreste snart kommer hjem. 
Pludselig hører hun en stille lyd ude fra entréen. Normalt larmer døren rigtig meget, når den åbnes, så det undrer Mona, at lyden er så svag. Mona rejser sig derfor op og går ud til døren for at se, om det er kæresten, der er kommet hjem. Men hun får et chok. Det er ikke hendes kæreste, der er står i entréen. Det er en fremmed mand, som spørger efter en Louise.  

Tog et billede af Louise-manden

"Jeg blev helt vildt skræmt. Jeg kunne se med det samme, at jeg ikke kendte ham. Min kæreste er blond, så jeg fik et stort chok over, at det ikke var ham," lyder det fra Mona Holm, der i dag tror, at det var den såkaldte Louise-manden, der i onsdags listede sig ind i hendes lejlighed.  
I en længere periode har en ukendt mand nemlig rendt rundt i Aarhus og skaffet sig adgang til lejligheder og huse, hvor dørene ikke er blevet låst. Når han er blevet opdaget, har han blot sagt, at han leder efter en 'Louise'. Derfor er han i offentligheden blev døbt 'Louise-manden'. 
En chokeret Mona Holm spurgte med det samme 'Louise-manden', hvad han lavede i hendes lejlighed. 
"Han svarede bare helt roligt, at han ikke havde lavet noget, men at han ledte efter Louise, og så spurgte han mig, om jeg vidste, hvor hun boede. Jeg svarede slet ikke, men spurgte bare, 'hvad har du stjålet?'," fortæller Mona Holm, der tydeligvis stadigvæk er lidt rystet over episoden. 
'Louise-manden' fortalte dog meget roligt, at han intet havde stjålet, og at Mona Holm gerne måtte tjekke hans lommer. Det havde hun dog ikke lyst til.
"Jeg spurgte ham, om han havde et id på sig. Men det havde han ikke. Jeg sagde, at jeg gerne ville have et billede af ham," fortsætter Mona Holm. 
Det fik hun lov til. Helt roligt stillede 'Louise-manden' op til et billede, som Mona Holm tog med sin mobil. 

Låser i dag altid døren

Lokalavisen Aarhus har set billedet, og ud fra det signalement, som Østjyllands Politi tidligere har udsendt, så ligner manden fra Mona Holms lejlighed den såkaldte 'Louise-manden'. 
På billedet er han iført en stor grøn jakke med en pels på hætten. Han har kort, mørkt hår, som er helt kort i siden. Han har skægstubbe, og så smiler han på billedet. 
"Han var meget rolig. Han smilede, og så sagde han 'Du må ha' en rigtig god aften', inden han forlod lejligheden," fortæller Mona Holm. 
Efterfølgende var 21-årige Mona Holm noget chokeret og ringede med det samme til sin kæreste. Og siden episoden i onsdags er hun begyndt at låse døren hver dag. 
"Jeg har hængt en seddel op nede ved hoveddøren for at advare de andre i opgangen," fortæller hun. 

Politiet bekræfter henvendelse

Mona Holm har i dag valgt at sende billedet videre til politiet, efter at hun kunne læse om de mange forskellige steder i Aarhus, hvor den mystiske mand har været på spil. 
Hos Østjyllands Politi bekræfter kommunikationsmedarbejder Jeanette Løv Rasmussen, at man i dag har modtaget en ny henvendelse på 'Louise-manden'. Samtidig kan hun oplyse, at politiet fortsat efterforsker sagen. 
"Vi har en formodning om, hvem han er. Det er en fremgangsmåde, som vi har set tidligere. Sagen bliver stadigvæk efterforsket," fortæller hun. 
Siden i går har Lokalavisen Aarhus modtaget mange henvendelser fra personer, som har haft besøg af 'Louise-manden'. Fælles for de fleste af dem er, at manden spørger efter en Louise, men ved et par af dem bliver der også spurgt efter en Stine. Ved nogle af episoderne har manden stjålet ting fra lejligheden. 
Lokalavisen Aarhus har set billedet af 'Louise-manden', men da det er anmeldt til politiet, har vi ikke tilladelse til at offentliggøre billedet. 
 

Publiceret 28 November 2017 12:15