Arkivfoto af ansatte udenfor museet i Risskov.

Arkivfoto af ansatte udenfor museet i Risskov.

Museum Ovartaci overlever

Det lille Museum Ovartaci på Psykiatrisk Hospital i Risskov er sikret overlevelse. Byrådsflertal støttede flytteplan

Af
Af Maria Dalhoff

JP Aarhus

Et flertal i Aarhus Kommune sikrede onsdag videreførelsen af Museum Ovartaci, som i dag hører til på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Hospitalet skal flyttes, og ejendommene skal laves om til boliger, så efter flere års usikkerhed om museets fremtid har byrådet dermed fundet en løsning.
Med onsdagens byrådsbeslutning er det aftalt, at museet videreføres som en selvejende institution med offentligt tilskud og støtte fra potentielle fonde. Ved budgetforliget i september besluttede byrådet at bevilge 1,5 millioner kroner i årligt driftstilskud.
LÆS OGSÅ Video: Glad leder af Museum Ovartaci
Ifølge de aktuelle planer skal Museum Ovartaci flyttes til Danmarks Journalist- og Mediehøjskoles nuværende bygninger på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus. Det Konservative Folkeparti kunne ikke støtte, at driften af museet lægges ind under Folkeoplysningsforbundet FO-Aarhus, som efter planerne skal leje lokalerne ud til Museum Ovartaci.
»Vi mener, at andre også bør kunne byde ind på muligheden for at stille lokaler til rådighed,« sagde Marc Perera Christensen (K), som fastslog, at partiet derfor tager forbehold for beslutningen.
LÆS OGSÅ Debat: Aarhus skal sikre Ovartaci
Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), fastslog, at tiden ikke er til at standse flytteprocessen.
»Der er over 20 mennesker med psykisk sårbarhed, som arbejder på museet. De har brug for ro om sagen,« sagde Thomas Medom.
Dansk Folkeparti er ærgerlige over, at museet skal rykkes fra omgivelserne i Risskov med henvisning til, at maleren Ovartaci var patient på hospitalet. Museet skal fraflytte sin nuværende adresse senest medio 2018. Nye Borgerlige kunne ikke tiltræde sagen.
 

Publiceret 15 November 2017 20:30