Arkivfoto: Jeppe Kristensen

Arkivfoto: Jeppe Kristensen

Aarhus er landets mest populære tilflytterby

Aarhus er den kommune i Danmark, hvor nettoflytningen er størst. Det viser en opgørelse, som Boligsiden.dk står bag

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Det går godt med at lokke folk til Aarhus og få dem til at blive her. Det viser en opgørelse, som Boligsiden.dk står bag. 
Her ligger Aarhus nemlig nummer et, når man kigger på landets kommuners nettotilflytning over en periode på tre år fra 2014 til og med tredje kvartal af 2017.
SE VIDEO: Første kig på midtbyens nye kollegie
Aarhus har ifølge opgørelsen haft en nettotilflytning på 3.024 personer. Aalborg ligger på andenpladsen med 2.329 personer, imens landets hovedstad, København, blot ligger nummer tre med 1.702 personer. 

”Aarhus ligger geografisk godt placeret, og de fleste jyder har på en eller anden måde et forhold til Aarhus, eller folk der bor der, og så kommer der jo hvert år mange nye studerende til byen. Det gør det til hele Jyllands metropol,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, til hjemmesiden.
LÆS OGSÅ: Aarhus på en kedelig førsteplads over unge hjemløse

Der er heldigvis også godt gang i byggerierne i Aarhus, så der er plads til de mange nye tilflyttere. I samme opgørelse fra Boligsiden.dk er nyopførte projektboliger også vist. Her viser tallene, at der har været 2.942 projektsalg i Aarhus Kommune fra 2014 til 2017, hvilket placerer Aarhus på andenpladsen over flest projektsalg efter København, der i perioden har haft 5.619 projektsalg.
”Der har igennem flere år været bygget på havnen i Aarhus, der er bygget nyt på Ceres-grunden og andre steder. Det er attraktive boliger, der hovedsageligt tiltrækker de rigeste af Aarhus' nye borgere, men så tiltrækker de også folk, der allerede bor i Aarhus, som så sælger den bolig, de hidtil har boet i. På den måde sker der en kædereaktion, der frigiver boliger i forskellige prisklasser til kommunens nye borgere,” fortsætter Birgit Daetz til Boligsiden.dk.

Publiceret 15 November 2017 15:30