Letbanedirektør siger farvel med et gyldent håndtryk

Trods Letbane-forsinkelsen kan dens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, se frem til noget af et gyldent håndtryk, når han fra årsskiftet siger farvel til posten

Selvom det blev til en forsinkelse af Aarhus' nye letbane i allersidste øjeblik, så kan direktøren for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, se frem til en ordentlig pose penge, når han fra nytår skifter posten som direktør for Aarhus Letbane ud med et job som direktør for selskabet bag rejsekortet. Det skriver Finans.
Ifølge mediet får Claus Rehfeld Moshøj intet mindre end 1,4 millioner kroner i fratrædelsesbonus, og det er altså oven i hans årlige løn, som er på 2,1 millioner kroner med pension og tillæg.
Lønnen gør letbanedirektøren til den næstbedst betalte chef i Aarhus Kommune, kun marginalt overgået af stadsdirektør Niels Højberg, der er kommunens øverste embedsmand med 20.000 ansatte under sig, skriver Finans. 
LÆS OGSÅ: Bil og letbane tæt på kollision ved Dokk1
På trods af det høje beløb, så forsvarer bestyrelsesformand Johnny B. Hansen direktørens løn. 
"Det er en god løn. Ingen tvivl om det. Men man skulle på få år bygge en letbane op fra bunden, og det kræver altså visse kvalifikationer. Derfor var man nødt til at lave en attraktiv lønpakke," siger han til Finans. 
Det samme gør direktøren selv, som mener, at en flytning på tværs af landet også skal resultere i en høj løn. 
"Jeg blev ansat i en periode på fire år til at begynde med og vidste ikke, hvad jeg skulle på den anden side af kontrakten. Samtidig skulle jeg flytte min familie på tværs af landet og skulle finde et nyt sted at bo. Det skal man kompenseres for," siger Claus Rehfeld Moshøj til Finans. 
-jwh. 

Publiceret 06 November 2017 08:00