Arkitektskolens kantine lukket i flere dage efter fund af død mus

Fødevarestyrelsen fandt mus under kontrol. Kantine blev åbnet, da skolen fik styr på sikkerheden

"Vi tager selvfølgelig sådan noget meget alvorligt, men det var ikke så dramatisk."
Sådan siger Christian Ramsing, administrationschef på Arkitektskolen Aarhus, om, at Fødevarestyrelsen i september lukkede kantinen på skolen, der huser omkring 750 arkitektstuderende.
LÆS OGSÅ: Rottefund på AUH: Ekskrementer lå i personalerummet
Da Fødevarekontrollen var på besøg onsdag den 6. september, fandt kontrollanterne ifølge rapporten en død mus liggende under en ventilationsskakt i et lokale med køle- og fryserum. Senere fandt man ekskrementer bag køleskabe og på et tørvarelager.
Fundet medførte en øjeblikkelig lukning af kantinen, en bøde på 5.000 kroner, en sur smiley og et krav om rengøring og skadedyrssikring.
Kantinen blev først åbnet fem dage efter.
LÆS OGSÅ: Møgbeskidt Aarhus-slagter er blandt landets værste fødevarevirksomheder
Christian Ramsing fortæller, at der med det samme blev taget kontakt til professionelle.
"Vi lukkede ned for produktionen, tømte kantinen og fik fat i en skadedyrsbekæmper og et firma, der kunne sætte fælder og gitre op. Skolen er en gammel købmandsgård med bindingsværk med flere mulige steder, som musen kunne komme ind, så nu er vi sikret godt og grundigt," siger han og fortæller, at der blev arrangeret en lille kompensation til de studerende under lukningen.
"De kunne jo ikke få kaffe i de dage, så vi hyrede en lille kaffevogn ind, hvorfra de kunne få gratis kaffe."
Da Fødevarekontrollen var på det opfølgende besøg mandag den 11. september, var det hele bragt i orden. Dermed blev forbuddet mod fødevareproduktion ophævet, og smileyen på den nye kontrolrapport fik opadvendte mundviger.

Publiceret 12 October 2017 16:16