Om prins Henriks skulptur på havnen:

"Den har nogle sjove afrundinger"

Skulpturen 'Sirene', som er lavet af prins Henrik, blev i dag afsløret på Honnørkajen som en gave til Aarhus by i anledning af, at den er europæisk kulturhovedstad

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

En cirka 180 centimeter høj skulptur blev i dag klokken 12 afsløret ved Honnørkajen på havnen i Aarhus. Bag den nye skulptur, der har navnet 'Sirene', står ingen ringere end prins Henrik, der har lavet den på bestilling af Rømerfondet som en gave til Aarhus by i anledning af titlen som europæisk kulturhovedsad. 
Læs også: Skulptur lavet af Prins Henrik afsløres i dag i Aarhus
Ved afsløringen af den nye bronzeskulptur var en større mængde mennesker mødt op. Desværre var prins Henrik ikke selv til stede, da Kongehuset på grund af prinsens demenssygdom havde meldt afbud.
En af de aarhusianere, som i løbet af i dag har været forbi havnen for at se den nye skulptur, er Steffen Tornbjerg. Han var ude på sin løberute, da han lige valgte at tage et smut forbi skulpturen for at se den med egne øjne.
"Mit første indtryk er, at den ligger et rigtig godt sted," fortæller Steffen Tornbjerg, der ikke rigtig ved, hvad han ellers skal synes om den lidt specielle skulptur. 
"Den er egentlig meget fin. Den har nogle sjove afrundinger, men ellers siger den bare ikke så meget lige umiddelbart," fortæller han.   

Teaterdirektør er optimistisk

Til Ritzau fortalte Allan Aagaard, direktør for Aarhus Teater, tidligere i dag, at han har store forventninger til den nye skulptur.
"Personligt synes jeg næsten, at den kunne være Aarhus' svar på 'Den Lille Havfrue'," lød de optimistiske ord fra Allan Aargaard til Ritzau.
Ligeså optimistisk er aarhusianske Steffen Tornbjerg dog ikke. 
"Jeg tror da klart, at det vil lokke nogle folk til, at det er prinsgemalen, der har lavet den. Men at sammenligne den med 'Den Lille Havfrue' er måske lige optimistisk nok," fortæller han. 
Ved afsløringen var der taler af Anders Christoffersen, formand for Rømerfondet, samt tidligere museumsdirektør Jens Erik Sørensen, imens det var byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmad (R), der løftede sløret for skulpturen. 

Publiceret 19 September 2017 17:15