Dagen efter Lokalavisen Aarhus’ besøg kom de to unavngivne killinger ud i plejefamilie sammen med to nye kammerater på nogenlunde samme alder.

Dagen efter Lokalavisen Aarhus’ besøg kom de to unavngivne killinger ud i plejefamilie sammen med to nye kammerater på nogenlunde samme alder.

2 papkasser på 14 dage:

Killinger efterladt ved Dansk Dyreværn

Dyreværnet frygter et stort rykind af særligt katte, nu hvor sommerferien står for døren. Det siger erfaringen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

De to stykker rødt tape omkring den klassiske, brune papkasse bliver fjernet og kassen åbnes op.
Til syne kommer først ét lille, pelset ansigt i sort/rød/hvide farver og dernæst endnu et i en sort/hvid udgave.
Med store, forvirrede øjne kigger de to fem uger gamle killinger rundt.
Forinden er de blevet efterladt i den sammentapede papkasse ved lågen til Dansk Dyreværn i Tranbjerg.
Det er anden gang på blot 14 dage, at katte efterlades på denne måde ved dyreinternatet. Første gang var der en voksen hunkat i kassen.
Internatsleder Anne Trane frygter, at det blot er en forsmag på, hvad der venter de kommende uger. Erfaringen siger nemlig, at antallet af særligt katte til dyreværnet øges op til sommerferien.
“Moralen sidder i baglommen hos de her personer,” siger Anne Trane.
“Men det er bare ikke legalt at gøre det her. Det bliver ikke mindre ulovligt af, at man stiller kassen ved et dyreinternat, og vi har simpelthen ikke råd til at blive ved med at betale for folk. Når vi har haft en rask kat gennem vores system, har den kostet os mindst 2.500 kroner,” fortsætter internatslederen, som selv bor på internatet i Tingskoven i Tranbjerg.
“Jeg har lært, at jeg skal have lange ører. Så hører jeg en bildør smække på et mærkeligt tidspunkt, går jeg altid ud og kigger,” forklarer Anne Trane.

Tag ansvar for dit dyr

Den helt klare opfordring fra Dansk Dyreværn Aarhus er, at man, allerede inden man anskaffer sig et kæledyr, tænker sig grundigt om:
“Vælger man at tage ansvaret for et dyr, tager man også ansvaret for at skaffe sig ordentligt af med det,” siger Anne Trane, som også sender en opfordring om at få neutraliseret sine katte afsted.
En efterladt, lukket papkasse med kattene i er i hvertfald ikke rette løsning.
“I værste fald kan katten lide en smertefuld død,” siger Kalle Fisker, formand for bestyrelsen i Dansk Dyreværn Aarhus.
At øgningen af katte til dyreværnet sker lige op til sommerferien, har Anne Trane kun hovedrysten tilovers for.
“Man er da nødt til at planlægge sin ferie efter, hvornår dyret kan blive passet. Hvis man skal lave en sammenligning, så kan det jo heller ikke komme bag på folk, at de har børn, som skal med på ferien,” siger Anne Trane.

Plejefamilier søges

For at dyreværnet overhovedet kan tage sig af de mange katte, som kommer ind ad døren, er man afhængig af plejefamilier til killingerne.
“Vi er simpelthen så glade for vores plejefamilier. De tager sig af killingerne i familiens eget hjem, og de er helt afgørende for, at vi overhovedet kan redde så mange liv”, forklarer Anne Trane, som meget gerne modtager henvendelser fra folk, som kunne tænke sig at være plejefamilie.
Læs mere og find ansøgningsskema på www.ddaa.dk.

null

Publiceret 28 June 2017 12:00