Byrådet siger ja til ombygning af Den Permanente

Af
Maria Dalhoff

JP Aarhus

Vikingeklubben Jomsborgs ønske om at genopføre Den Permanente Badeanstalt, som den var 'i gamle dage', støttes af byrådet i Aarhus Kommune.
På byrådsmødet forleden godkendte byrådet dermed planerne om at genopføre den oprindelige nord- og sydvinge ved havbadet i Risskov.
Vikingeklubben Jomsborg, der i dag har 9.300 medlemmer, vil med planerne sikre mere plads til byens vinterbadere, muliggøre et fællesbad for kvinder og mænd samt skabe bedre rammer for øvrige vandsportsaktiviteter.
Den nye nordvinge vil Jomsborg stille til rådighed for offentligheden hele året, hvor der dermed bliver bedre forhold til kajakpolo, paddlesurfing, dykning, triatlontræning m.m.
Vikingeklubben Jomsborg forventer, at projektet vil koste i alt 25 millioner kroner, som skal hentes fra private fonde og fra klubbens egen pengekasse.

Klub skal skaffe midler

Der forventes ikke tilskud fra Aarhus Kommune til opførelse af de nye faciliteter. Ifølge indstillingen bliver Jomsborg kommende ejer og driftsansvarlig af en række af de nyopførte faciliteter, mens kommunen bliver driftsansvarlig af selve konstruktionen.
"Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning," sagde byrådsmedlem Ali Nuur (S) under byrådets behandling af indstillingen.
I indstillingen er det aftalt, at Aarhus Kommune indgår en partnerskabsaftale med Vikingeklubben Jomsborg, som derefter står for projektet samt skaffer den nødvendige økonomi inkl. op til fem millioner kroner af egne midler. Klubben er allerede i gang med at søge fonde, nødvendige myndighedstilladelser m.v., og ifølge indstillingen vil Jomsborg straks gå i gang med projektet, når tilladelserne og økonomien er til stede.
Vikingeklubben Jomsborg, der blev stiftet i 1933, arbejder også på at få genåbnet tog-stoppestedet ved Den Permanente. Siden 2005 har stoppestedet været lukket, og derfor er der i dag ingen mulighed for at komme til Den Permanente, ishuset, skoven eller kroen med offentlige transportmidler, oplyser badeklubben.

Publiceret 26 June 2017 09:28