Et hold stolte forældre, der i Kasted Kirke fik en dåbsklud, da deres barn blev døbt. Foto: Privat

Et hold stolte forældre, der i Kasted Kirke fik en dåbsklud, da deres barn blev døbt. Foto: Privat

Dåbsklude til poderne i Tilst

I Tilst Kirke er der nye tiltag på vej - blandt andet lån af en dåbskjole

Af
Camilla Olesen

Har du nogensinde tænkt over, at dit barn bliver tørret af med en klud, når det har fået vand i håret ved dåben?
I Tilst er denne klud ikke en hvilken som helst af slagsen. Her er der nemlig 25 kvinder, der sidder og strikker klude til de små barnehoveder.
Egentlig stammer idéen fra den strikkeglade præst i Thorsager, Ann Maj Lorenzen, men medlem af menighedsrådet i Tilst Hanne Pedersen har adopteret idéen til Aarhus, og indtil videre har det været en succes, fortæller sognepræst i Tilst, Lars Lindgrav Sörensen.
“Forældrene får kluden med hjem som et minde, og de har indtil videre alle sammen været begejstrede,” siger han.
Det er ikke kun forældrene, der viser glæde over de nyindførte dåbsklude - også de strikkeglade kvinder, der i øvrigt tæller både unge og ældre, er begejstrede, fortæller Hanne Pedersen.
“Det gode er, at vores strikkearbejde gavner, og at forældrene bliver både glade og overraskede over det, og det er jo lidt meningen med det,” siger Hanne Pedersen.
Indtil videre har hun sammen med de øvrige kvinder fået lavet omkring 80 klude - alle med kristne symboler, der ligger klar hos kordegnen til at blive brugt under dåben.

Flere tiltag på vej

De hjemmestrikkede dåbsklude er det seneste, nye tiltag i kirken, men der er flere på vej, oplyser Lars Lindgrav Sörensen.
“Vi arbejder på at få lavet en dåbskjole, som forældre kan låne til deres barn. Det kan enten være, hvis man ikke selv har en tradition for den slags i familien, eller hvis man kommer fra udlandet og af gode grunde ikke har en selv. Vi arbejder med, at ting, der kan forhindre forældre i at få deres barn døbt, fjernes,” siger Lars Lindgrav Sörensen.
Men det stopper ikke her, der bliver nemlig også arbejdet på andre tiltag i forbindelse med dåben, men dem kan Lars Lindgrav Sörensen ikke løfte sløret for endnu.

Det er sådan en dåbsklud barnet og forældrene får med sig hjem. Foto: Privat

Det er sådan en dåbsklud barnet og forældrene får med sig hjem. Foto: Privat

Publiceret 22 June 2017 06:00