Rollen som Jørgen ’Gamle’ Hansen krævede hård træning. Foto: Nikola Predovic/Nordisk Film

Rollen som Jørgen ’Gamle’ Hansen krævede hård træning. Foto: Nikola Predovic/Nordisk Film

I rollen som Jørgen 'Gamle' Hansen:

“Jeg havde aldrig haft boksehandsker på”

Mikkel Boe Følsgaard spiller den legendariske bokser i ’ filmen Den bedste mand’. Selv er Følsgaard en følsom mand med hang til yoga

Af
Af Anja Berth redaktion@msondagsavisen.dk

Først sagde han nej. Vedholdende. Men til sidst blev Mikkel Boe Følsgaard overtalt til at komme til casting på hovedrollen i 'Den bedste mand' – filmen om den legendariske bokser Jørgen 'Gamle' Hansen.
“Mit forhold til boksning var stort set nul. Jeg havde aldrig nogensinde haft et par handsker på. Jeg har da set et par boksekampe med Brian Nielsen i løbet af 90'erne. Og så havde jeg hørt historier om Jørgen Hansen – blandt andet at han var tjener på Hviids Vinstue i mange år. Min mormor var til gengæld ekstremt bokseinteresseret og stor Jørgen Hansen-fan,” siger Mikkel Boe Følsgaard.

Hård træning i et halvt år

Forberedelserne til rollen var en fysisk transformation. I et halvt år op til optagelserne stod han hver morgen tidligt op, tog på optagelse til tv-serien 'Arvingerne', kørte hjem til sin familie i Københavns Nordvest-kvarter, spiste, puttede barn og tog til træning, hvor en personlig indpisker stod klar til at få ham til at ligne en bokser.
“Det var megahårdt – jeg kunne dårligt cykle hjem og var så forpustet, at jeg havde tungen ud af halsen. I et halvt år rørte jeg ikke alkohol, sukker og fedt,” siger Mikkel Boe Følsgaard, mens han med stor appetit guffer frokost i sig.
“Da vi havde optaget den sidste scene, bad jeg om en stor cola og en fadøl, og jeg havde ekstremt behov for bare at give los og spise usundt,” siger han og griner.
I dag er han stadig fit og slank, men er gået ned i et lavere gear med lange, rolige løbeture og yoga.
Trods sine kun 33 år har Mikkel Boe Følsgaard allerede haft flere toproller. Allerede under uddannelsen på Statens Teaterskole fik han rollen som den halvsindssyge Christian VII, og senere har vi set ham som Emil i tv-serien 'Arvingerne'.
'Den bedste mand' er et portræt af den lune bokser Jørgen 'Gamle' Hansen, der kæmper med sin egen frygt for bokseringen.
“Han var jo lidt stiv i betrækket, men havde sin lune og var kendt for den. Humoren var hans flugt fra virkeligheden – et slags skjold, og det kender jeg da godt: at man kan bruge humoren, så folk ikke kommer for tæt på. Sådan har jeg det også,” siger Følsgaard.

Mange forskellige verdener

Han blev tidligt interesseret i drama og skuespil. Som 10-årig blev han udvalgt til at spille den lille Jacobsen i Kaspar Rostrups tv-serie 'Bryggeren', og på gymnasiet havde han en inspirerende dramalærer, der gav ham blod på tanden. Men han søgte ind på Statens Teaterskole fire gange, før han endelig kom ind.
“Det, jeg rigtig godt kan lide ved mit fag, er, at der er så mange muligheder og forskellige roller. Det åbner døre til mange verdener – pludselig sidder man og nørder boksekampe og nordjyske dialekter for at spille en rolle og ender faktisk med at sætte rigtig stor pris på at se en boksekamp,” siger Mikkel Boe Følsgaard.


Den bedste mand

Ny dansk film om bokseren Jørgen 'Gamle' Hansen. Filmen er instrueret af Mikkel Serup og har biografpremiere 15. juni i hele landet.
Mikkel Boe Følsgaard spiller Jørgen Hansen, og Lene Maria Christensen spiller rollen som hans hustru, Hanne. Søren Malling spiller rollen som Mogens Palle.
Filmen foregår i Aalborg i slutningen af 70'erne, men er optaget i Zagreb i Kroatien.

Publiceret 17 June 2017 11:30