Parkering:

Er det helt umuligt i Midtbyen?

Ifølge Aarhus Kommune er det blevet meget nemmere at parkere ved havnen, efter de nye P-huse er åbnet

Af
Af Anders Godtfred-Rasmussen

?Parkering har i de senere år været sværere og sværere i Aarhus Midtby. Flere og flere parkeringspladser er blevet nedlagt. Kommunen har dog åbnet to nye P-huse på havnen. Et i det nye Navitas og endnu et under Dokk1.
Ifølge Trine Buus Karlsen, afdelingsleder i Center for Byens Anvendelse, ønsker kommunen, at bilisterne ikke længere skal prøve at finde pladser i de små gader i Aarhus. Nu slår man i stedet et slag for, at de nye P-huse skal bruges og har lige søsat en kampagne for at vise den nemmeste vej til de nye P-huse.
“Det, vi gerne vil, er, at folk skal bruge parkeringshusene i byen, Navitas, Dokk1 og Bruuns Galleri. Vores kampagne skal prøve at lede bilisterne på den nemmest mulige måde til P-husene,” siger Trine Buus Karlsen.
Den påstand måtte Lokalavisen efterprøve. Kommunen (se grafik) har sat store skilte op på de største indfaldsveje og vil efter den tre ugers kampagneperiode måle på, om trafikken har flyttet sig. Det er ikke myldretidstrafikken, man vil påvirke. Det er bilister, der skal ind til byen for at handle eller gå en strøgtur, man går efter.
Derfor fyldte Lokalavisens udsendte bilen op med børn og valgte lørdag 7. november fra 11:30 til 13:30 at efterprøve, hvor lang tid det tager at følge trafikken til Dokk1 og Navitas efter Aarhus Kommunes nye anvisninger og skiltning.

Skanderborgvej til Dokk1

Ældste datter, Freya, er ko-driver, hun styrer tiden, kameraet og holder øje med skiltningen. Vi starter fra Ringvej Syd og mod centrum. 
Det tager fem minutter til Viby Torv, derefter syv minutter til Marselis Boulevard. Vi drejer til højre mod tunnelen til havnen og videre til Dokk1. I alt tog turen 18 minutter fra Ringvej syd, til vi var ved Dokk1. Det var seks kilometer. Ikke dårligt taler vi om, med trafik og mange røde lys undervejs, mens kommentarerne fra bagsædet mere er omkring, ”det tager for lang tid, far”, og ”vi er sultne”.

City Vest til Dokk1

Næste forsøg er fra City Vest og mod centrum ad Silkeborgvej. Frisko-krydset nås efter fem minutter, og vi drejer til højre ad Vestre Ringgade og når Harald Jensens Plads på fire minutter. Videre mod Marselis Boulevard, gennem tunnelen og til venstre når vi endestationen, Dokk1. Denne gang tog det igen 18 minutter, men turen var to kilometer længere end den sidste tur. Bagi er den yngste på to faldet i søvn, og de to andre har opgivet frokosten og er begyndt at spille på telefonen.

Havkærvej i Tilst til Navitas

To ud af tre af kommunens foreslåede ruter til Dokk1 var afprøvet, nu kom turen til Navitas på havnen. Vi startede bilen på parkeringspladsen ved McDonalds/Shell på Havkærvej i Tilst. Herfra kørte vi ad Viborgvej. Det tog syv minutter at nå ydre ringvej, og yderligere tre minutter ind til Vestre Ringgade. Vi drejede til venstre og ramte, på trods af adskillige lyskurve, Nobelparken efter fire minutter. Den sidste strækning ad Randersvej og mod Navitas tog kun fire minutter. 
Ja, gæt selv, denne rute tog også 18 minutter. Til gengæld var det noget nemmere at parkere ved Navitas. Ved Dokk1 oplevede vi begge gange kø for at nå P-huset. Ved Navitas kunne vi køre lige ind og holde. Om man sparer tid, ved at benytte Aarhus Kommunes forslag til at parkere ved havnen, er Lokalavisen ikke sikker på, men det er afgjort nemmere at bruge de store indfaldsveje og tunnelen til havnen via Marselis Boulevard.
Og ungerne? De blev bagefter spist af på et af de aarhusianske burgersteder og nød at være hjælpejournalister for en dag.

Publiceret 10 November 2015 16:00