Salling-fondene bliver storaktionær i Dansk Supermarked

Salling-fondene øger sin ejerandel i Dansk Supermarked fra 32 til 81 procent og har forkøbsret på de resterende aktier om fem år

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Igennem en fondsbørsmeddelelse har A.P.Møller-Mærsk her til morgen annonceret, at koncernen nedbringer sin aktieandel i Dansk Supermarked fra 68 procent til 19 procent. Ejerskabet af de 49 procent af aktierne overdrages til Salling-fondene. Dette er en handel mellem eksisterende ejere, og handlen betyder, at Salling-fondene nu bliver majoritetsaktionær med en ejerandel på 81 procent hos en af Danmarks største supermarked-kæder, der blandt andre tæller Føtex, Netto og Bilka.
Mærsk sidder altså stadig på 19 procent af aktierne, men Salling Selskaberne har om fem år forkøbsret på de resterende aktier.
Selskabernes totale værdi er 41 milliarder kroner,  og frasalget ventes at indbringe A. P. Møller-Mærsk Gruppen i omegnen af 14 milliarder kroner.
Nils Smedegaard Andersen, koncerndirektør i A.P. Møller-Mærsk, siger i en pressemeddelelse i forbindelse med frasalget:
"Det er et godt tidspunkt for A.P. Møller-Mærsk at overdrage ejerskabet til Salling Selskaberne. Dansk Supermarked har gennem de seneste to år gennemført en revitalisering og har en stærk fremadrettet plan. Det går godt, og virksomheden er på vej frem i såvel Danmark som internationalt."
 

null

Publiceret 07 January 2014 07:00