Jens Gert Sørensen bor på Heidesvej, der støder op til Oddervej og grunden, hvor der er planer om at bygge et nyt center. Han er som mange andre beboere i området stærkt utilfreds med planerne.

Jens Gert Sørensen bor på Heidesvej, der støder op til Oddervej og grunden, hvor der er planer om at bygge et nyt center. Han er som mange andre beboere i området stærkt utilfreds med planerne.

Beboer:

“Byggeri af center skal stoppes”

Der er planer om opførelse af et helt nyt center ved Oddervej i Højbjerg ved Arhus

Af
Camilla Olesen

“Studehandel mellem Aarhus Kommune og bygherre, stor klods midt i området, der er ikke tænkt på trafikken og skolebørnene, vi har butikkerne i forvejen.”
Ordene og argumenterne er mange, når det handler om byggeprojektet på Oddervej lige overfor Højbjerg Bibliotek.
Claes Remien, direktør hos Remien Ejendomme har planer om at opføre et nyt center på Oddervej med fitness, bibliotek, fastfood drive in og handlemuligheder. Det kræver en ændring i lokalplanen, der blev vedtaget i 2009, hvilket blandt andet betyder, at der skal ændres i tilladelsen omkring højden på byggeriet, og hvor mange kvadratmeter, der skal bygges på. Og det giver utilfredshed blandt borgerne i området.
“Der bliver lavet helt om på området og på arkitekturen. Det bliver en helt anden bydel. Vi vil gerne have lavet ændringer i området, men det er måden, det foregår på, vi er utilfredse med,” siger Jens Gert Sørensen, der bor på Heidesvej, der støder op til grunden med byggeprojektet.

“Noget lusk”

Der er tre grunde der, hvor der er planer for et nyt center. Claes Remien ejer de to af dem, og Aarhus Kommune den tredje. Det betyder, at Aarhus Kommune skal sælge grunden til Claes Remien, hvis projektet bliver gennemført.
Jens Gert Sørensen har sammen med flere andre beboere i området protesteret kraftigt mod projektet.
“Det er ikke i orden, at der skal laves et center. Der er noget lusk ved det. Aarhus Kommune tjener penge ved at sælge grunden til Claes Remien. Der er allerede en helt detaljeret beskrivelse af projektet, så vi mener, at der er en form for studehandel mellem parterne,” siger Jens Gert Sørensen.
Den påstand tager rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek stærkt afstand fra:
“Der er ikke truffet beslutning om noget som helst. Vi er ikke særlig langt i processen. Det er ikke på sin plads at kalde det for en studehandel. Jeg vil meget gerne i dialog med borgerne, og synes, det er fedt, at de reagerer, men jeg vil gerne appellere til, at uanset uenigheden, så skal tonen være saglig. Aarhus Kommune ejer en masse grunde, og det ville ikke være muligt at lave byudvikling nogle steder overhovedet, hvis vi hver gang skal have at vide, at der er tale om en studehandel,” siger Bünyamin Simsek.
Han pointerer, at politikerne er lydhør over for borgernes input, og derfor tager han også indsigelserne fra høringsrunden alvorligt. Ét af ankepunkterne er trafikken i området. Den er i forvejen belastet på Oddervej, men ifølge borgerne i området, er trafikforslaget omkring byggeriet slet ikke på sin plads, da det blandt andet vil påvirke skolebørnene i området.
“Der skal naturligvis ske en fornuftig afvikling af trafikken. Hvis man har en anden idé, end det forslag, der allerede er, så er vi lydhør,” siger Bünyamin Simsek, der glæder sig over, at borgerne går i dialog med kommunen omkring projektet.

“Vi har det i forvejen”

Spørger man Jens Gert Sørensen, er borgerne utilfredse med indholdet i centret.
“Vi har det hele i området i forvejen. Vi har flere steder at købe fastfood, så det er ikke ligefrem det, vi skriger efter. Vi vil opfordre Aarhus Kommune til at stikke en finger i jorden. Vi forlanger info og grundige undersøgelser. Vi har en helt klar forventning om, at processen stopper, og at lokalplanen for 2009 bliver fastholdt. Vi står sammen om det her i Højbjerg,” siger Jens Gert Sørensen.

Samlet på et sted

Claes Remien er som Bünyamin Simsek tilfreds med, at borgerne i området giver lyd fra sig i den her sag.
“Det er helt naturligt, at der er protester, og jeg er ikke stødt over det, der er blevet sagt, men jeg synes, det er vigtigt, at det er fakta, der bliver diskuteret. For eksempel bliver byggeriet på det højeste sted ikke mere end to meter højere end det nuværende, og det aftrappes mod naboerne. Der er heller ikke skyggevirkning,” siger Claes Remien og fortsætter:
“Det er første gange, at Højbjerg får et center, der samler faciliteter af betydning. Det findes ikke i dag, da beliggenhed, faciliteterne og størrelserne her ikke kan sammenlignes med de nuværende indkøbsmuligheder i området. Der er mange fra de omkringliggende områder, der kan få glæde af centret, da det ligger trafikmæssigt korrekt. Projektet vil give en forskønnelse af området, og samtidig får borgerne muligheder, der ikke er der i dag.”

null

Publiceret 04 June 2013 12:00