Rabih Azad-Ahmad bliver Det Radikale Venstres eneste byrådsmedlem i Århus.

Rabih Azad-Ahmad bliver Det Radikale Venstres eneste byrådsmedlem i Århus.

Thyssen ude - Rabih inde for De Radikale

Teknik og Miljø rådmand Peter Thyssen er ikke blevet genvalgt til Århus Byråd. De Radikales ene mandat går i stedet til Rabih Azad-Ahmad, der grundlagde sin sejr i Globus 1 i Brabrand

Af
Af Jeppe Rafn

Et af de store spørgsmål dagen derpå kommunalvalget i Århus har været, hvem der skal repræsentere Det Radikale Venstre i Århus Byråd de næste fire år, efter det stod klart, at partiet mistede den ene af sine to pladser i byrådet.
Rabih Azad-Ahmad fik 1.071 personlige stemmer og dermed lidt flere end rådmand Peter Thyssen, der fik 996 stemmer og ikke opnår genvalg til byrådet.
Rabih Azad-Ahmad slog især til i Globus 1 i Brabrand, hvor Det Radikale Venstre fik et kanonvalg med 653 stemmer svarende til 21 procent. Rabih fik personligt 516 af de 653 radikale stemmer i Globus 1.
"Jeg er rigtig glad for, at jeg er blevet valgt ind, men jeg er samtidig ked af, at Peter Thyssen og alle vores andre kompetente kandidater ikke er kommet ind. Jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke fik mindst én mere i byrådet," siger Rabih Azad-Ahmad.
Liv Holm Andersen fik på 3. pladsen 740 personlige stemmer, og Søren Højlund Carlsen blev nr. 4 blandt de radikale med 719 stemmer.

Publiceret 18 November 2009 22:37