Video: Højreorienteret provo-politiker prædikede foran Bazar Vest: Fik smidt tomater efter sig

Partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, var en tur forbi Bazar Vest for at lave en af sine famøse videoer

Artiklens øverste billede
Rasmus Paludan fra Stram Kurs deler pjecer ud på Runddelen på Nørrebro i København. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

(OBS: Rasmus Paludan har bedt om genmæle til denne artikel. Lokalavisen Aarhus har samtidig tilføjet tekst og uddybende kommentar fra Østjyllands Politi. Tilrettelser er skrevet i kursiv)

Opskriften er simpel: Med folk til at beskytte sig, kameraer til at filme det hele og et mundtøj med et væld af provokerende gloser tropper han op i et belastet boligområde og håber på en reaktion.

Rasmus Paludan er blevet berømt og berygtet for sine YouTube-videoer, hvor han blandt meget andet fortæller ikke-etniske danskere, at de skal rejse hjem, og at muslimer er samfundstabere, der voldtager.

Søndag middag var partilederen for højreorienterede Stram Kurs en tur forbi "taber-ghettoen", som han kalder den, Bazar Vest i Aarhus.

Genmæle fra Rasmus Paludan:

"Det er usandt, at jeg havde folk til at beskytte mig med til Bazar Vest. Jeg havde to kamerafolk og to andre sympatisører, som var med, fordi de senere på dagen skulle holde banneret til demonstrationen i Vejle. Jeg har aldrig ytret, at ikke-etniske danskere skal rejse hjem baseret på deres etnicitet. De eneste ikke-etniske danskere, som jeg anerkender som danskere, er spædadoptivbørn og danske jøder. Begge grupper må gerne blive. Jeg har derimod ytret, at fremmede med dårlig adfærd skal rejse hjem. Jeg har aldrig ytret, at muslimer er samfundstabere, der voldtager."

I Stram Kurs' video fra Bazar Vest ytrer Rasmus Paludan blandt andet:

“Der er grupper af kriminelle samfundstabere, som overfalder, voldtager og myrder danskere.”

Cirka 13 minutter og 40 sekunder inde i videoen siger han ydermere:

"For hver dag der går, er der flere og flere, der bliver overfaldet, myrdet og voldtaget af muslimer. (…) naturligvis ikke af alle muslimer - men af mange."

Og han fik den reaktion, han kom efter.

Efter at have forkyndt sit budskab i cirka 15 minutter på Bazar Vests parkeringsplads fik han smidt tomater efter sig.

Paludan fik råbt efter nogle mennesker og tilkaldt politiet, før han til sidst begav sig videre mod Finlandsparken i Vejle for at lave endnu en video.

Af Østjyllands Politis døgnrapport fremgår det, at Paludan ikke blev ramt af tomaterne.

Østjyllands Politi oplyser til Lokalavisen Aarhus, at der er oprettet en sag vedrørende forsøg på vold.

I videoen fra Bazar Vest siger Rasmus Paludan, at han gerne ville demonstrere, men at han ikke må, fordi politiet har gjort det forbudt at demonstrere i hele Aarhus Vest.

Det afviser Østjyllands Politi.

”Det er ikke rigtigt, men demonstrationer skal anmeldes til politiet. Jeg ved ikke om der var anmeldt en demonstration," siger kommunikationsrådgiver Janni Lundager.

Genmæle fra Rasmus Paludan:

"Det er usandt, som påstået af Østjyllands Politi, at der ikke var nedlagt forbud. Jeg havde om morgenen søndag fået oplyst, at jeg ikke måtte demonstrere i nogen af de socialt belastede boligområder i Aarhus Vest, men alene på Åbyhøj Torv."

Kommunikationsrådgiver Janni Lundager fra Østjyllands Politi uddyber:

"Demonstrationen blev anmeldt. Han kontaktede os søndag morgen klokken 08.05 og bedte om tilladelse til at holde en demonstration foran Bazar Vest klokken 12. Han får et forbud mod at holde en demonstration på det sted med det tema, han søger om tilladelse til. Den juridiske vurdering er, at det tema og de budskaber, han ønsker at demonstrere med, kan af nogen i det område opfattes som meget grove og meget krænkende. Så kan politiet med baggrund i politilovens paragraf 7 stk. 3 vurdere, at går han ud i det område med de budskaber, så kan der være en fare for en betydelig forstyrrelse af den offentlige orden. På baggrund af det siger vi til ham, at han ikke med de budskaber kan få lov til at holde en demonstration i det område. Det betyder ikke, han ikke må komme derud, eller at han ikke kan holde en demonstration et andet sted med de budskaber, men sammenhængen gør, at vi tror, der kan ske en betydelig forstyrrelse af den offentlige orden, og derfor giver vi ham forbud mod at demonstrere derude. Det er en konkret vurdering fra os hver gang, om en demonstration kan give anledning til noget. Det har ikke noget at gøre med, om man hedder Rasmus Paludan eller noget andet."

Herunder kan du se Stram Kurs' video fra Bazar Vest-besøget:

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.