Aarhus Vand-direktør efter arbejdsulykke med dødelig udgang: »Vi er meget berørte«
Lars Schrøder afventer Arbejdstilsynets rapport efter tragisk arbejdsulykke ved Aarhus Vands kommende domicil i Viby.
Fredag 24. juni døde en 63-årig mand som følge af en arbejdsulykke på en byggeplads Hasselager Allé i Viby.
Her bygges Aarhus Vands kommende domicil, og noget af det værst tænkelige skete, da den 63-årige tagarbejder faldt flere meter ned gennem et hul i et tag og landede på et betongulv.
Østjyllands Politi har bekræftet overfor Århus Stiftstidende, at man modtog en anmeldelse om ulykken klokken 11.26 fredag 24. juni. Manden afgik ved døden senere samme dag efter at være blevet transporteret til hospitalet.
Lokalavisen Aarhus har talt med Aarhus Vands administrerende direktør, Lars Schrøder, for at høre, hvordan virksomheden har håndteret den tragiske ulykke.
Han bekræfter forløbet, men understreger, at det ikke var en Aarhus Vand-medarbejder, der døde.
»Det er ikke en byggeplads, hvor Aarhus Vand har noget byggeledelse overhovedet, men vi er naturligvis meget berørte af det. Både på den pågældendes families og kollegers vegne, men også i forhold til alt det arbejde, vi laver omkring sikkerhed på arbejdspladsen. Vi har jo rigtig mange medarbejdere, der opererer rundt i byen og graver huller og opererer i trafikken, og vi gør rigtig meget ud af at passe godt på dem. En arbejdsulykke er altid alvorlig, men en dødsulykke er det værst tænkelig, der kan ske, og sådan noget må bare ikke ske. Det må simpelthen ikke ske,« siger han til Lokalavisen Aarhus.
En arbejdsulykke er altid alvorlig, men en dødsulykke er det værst tænkelig, der kan ske, og sådan noget må simpelthen ikke ske
»Jeg har været ude på pladsen og tale med medarbejderne og byggepladslederne for at se, om alt så ud, som det skulle være i sådan en tragisk situation. Og så venter vi på arbejdstilsynets vurdering af de sikkerhedsmæssige forhold,« siger Lars Schrøder og fortsætter:
»Straks da det skete, var der ambulancer, politi og arbejdstilsyn. Alt foregik efter reglerne, og der blev taget godt hånd om de medarbejdere, der var på byggepladsen både den dag, ulykken skete og den efterfølgende mandag. Der er tilbudt krisehjælp, og der er taget hånd om kollegerne på den bedst mulige måde.«
Direktøren oplyser, at man har arbejdet på byggepladsen siden januar i år for at bygge et domicil, der forventes at stå klar ved årets udgang, og som skal huse 230 medarbejdere i kontorbygningen. Domicilet bliver en del af Water Valley, på sigt en erhvervspark med vand som tema. I øjeblikket bor Aarhus Vand på Gunnar Clausens Vej i Viby.
Lars Schrøder fortæller, at sikkerhedsniveauet og arbejdsmiljøet på byggepladsen generelt er meget højt.
»Det er en byggeplads, man har været glade for at komme på og været stolt af med højt sikkerhedsniveau, så det gør det ekstra sørgeligt for de øvrige, der går og passer på hver dag med denne her arbejdsulykke. Det må ikke ske, og det må ikke kunne ske. Derfor er der uden tvivl noget at sætte en finger på, når det kan ske alligevel,« siger han.
»Enkeltstående svigt«
Hovedentreprenør på projektet er entreprenørvirksomheden Raundahl og Moesby, og her er man også dybt berørte af ulykken, der er sket »som følge af et specifikt enkeltstående svigt i sikkerheden«.
Den nu afdøde tagarbejder var ansat for underentreprenøren Skantag.
»Det er en tragisk ulykke med en af vore medarbejdere, og udfaldet var desværre fatalt. Vi havde en samling med medarbejderne i går, hvor vi mindedes vores kollega, og hvor jeg selv var til stede. Stemningen er trist lige nu. Vores tanker går til afdødes familie, hans efterladte og vores kollegaer i Skantag.« fortæller Erik Øyno, som er koncernchef i den norske Protan-koncern, som ejer Skantag, til stiften.dk.