To mænd anholdt efter farlig flugt fra politiet

Flere patruljer jagtede to mænd på en stjålet motorcykel.

Artiklens øverste billede
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Det kunne have gået grueligt galt, da en større jagt efter to mænd på en motorcykel uden hjelm udspillede sig i det nordlige Aarhus torsdag aften.

Heldigvis endte det kun med to anholdelser.

Klokken 17.38 holdt en patrulje i krydset ved Stockholmgade/Motalagade i Aarhus N, da betjentene blev opmærksomme på de to mænd på motorcyklen.

Betjentene satte efter den med både horn og lygter tændt, men føreren af motorcyklen satte farten op, og det var tydeligt, at han ikke ønskede at standse.

Det førte til en eftersættelse ad Ystadgade, Malmøgade og Randersvej, hvor motorcyklisten på et tidspunkt fortsatte sin kørsel på fortovet imod færdselsretningen.

Føreren kørte herefter ind ad et stisystem på Hasle Ringvej, hvor patruljebilen ikke kunne følge med, men i mellemtiden var flere andre patruljer kørt til stedet for at assistere, og en af patruljerne spottede kort efter motorcyklen ud for krydset Katrinebjergvej/Myggenæsvej, hvorefter den kørte direkte mod patruljen ad Myggenæsvej.

Adskillige sigtelser

Føreren af motorcyklen kørte ind bag patruljebilen og videre ad et stisystem, hvor det igen ikke var muligt for patruljebilen at følge efter.

Et vidne gjorde dog betjentene opmærksomme på, at de to personer var løbet op ad nogle trapper ved Helsingforsgade, og betjentene løb efter. De to mænd på 18 og 20 år blev kort efter indhentet og anholdt.

Betjentene kunne genkende den 18-årige mand som værende føreren af motorcyklen, og han blev derfor indledningsvis sigtet for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for kørsel uden førerret og for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt på fortovet og imod færdselsretningen.

Motorcyklen blev efterfølgende fundet henkastet, stadig med tænding på, i en have på Katrinebjergvej. Det viste sig, at den var meldt stjålet den 22. april, og politiet kontaktede derfor ejeren, der kort efter ankom til stedet og fik sin motorcykel igen.

De to mænd på 18 og 20 år blev derfor ydermere begge sigtet for brugstyveri af motorcykel og for ikke at have anvendt styrthjelm.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.