Se billederne: Borgmester og aarhusianere ærede dræbt 21-årig med fakkeloptog
Fredag aften var flere hundrede aarhusianere på gaden i bydelen Viby, hvor et fakkeloptog markerede lokalt sammenhold oven på det tragiske skuddrab af en 21-årig natten til tirsdag.

Fredag aften var hundredevis af aarhusianere på gaden med fakler til ære for den 21-årige mand, der natten til tirsdag blev skuddræbt i sin bil ved OK-tanken i Aarhus-bydelen Viby.
Klokken 19 startede fakkeloptoget ved, at alle opgange i boligforeningen i Rosenhøj-området tændte levende lys. Herefter gik optogets tur hen mod OK-tanken, hvor den 21-årige blev dræbt.

Anne Sølvbjærg, der er initiativtager bag fakkeloptoget og en del af bestyrelsen i Rosenhøj-afdelingen i Boligforeningen Århus Omegn, forklarer til Lokalavisen, at aftenens optog er gået »over al forventning«.
»Der var et helt fantastisk fremmøde, og det var alt det, vi ønskede. Vi var i omegnen af 5-600 mennesker,« forklarede hun over telefonen efter fakkeloptoget.
Uro i området
I Rosenhøj-området i Viby har den seneste tid været plaget af uro og utryghed på grund af flere ubehagelige hændelser og ikke mindst tre drab på få måneder, som Lokalavisen kunne skrive om forleden.
Anne Sølvbjærg forklarede til Lokalavisen tidligere på dagen fredag, at det også har påvirket hende.
»Det bekymrer mig da, at der har været tre drab her i området i det sidste halve år. Jeg har selv en teenage-datter og er begyndt at hente og bringe hende til forskellige ting,« fortalte hun.

Derfor er det vigtigt, at Rosenhøj-området og Vibys borgere står sammen, og det skulle fredagens fakkeloptog være med til at markere, forklarede Anna Sølvbjærg.
»Vi vil skabe tryghed og vise, at vi ikke kun skal have et ry for bandekriminalitet. Derfor har jeg taget initiativ til det her fakkeloptog, hvor vi viser vores fællesskab.«

Netop dét lykkedes de med, forklarer arrangøren efterfølgende.
Der var en stærk oplevelse af fællesskab og sammenhold mellem områdets beboere, og samtidig blev ifølge arrangøren givet politisk lovning på arbejde på at finde lokaler, som de unge mennesker kan være i, så de ikke behøver opholde sig på gaden - og samtidig styrke det lokale foreningsliv.
Blandt de 5-600 deltagere fredag aften var også afdødes familie og klassekammerater.
»Også familien synes, det var en succes,« forklarer Anne Sølvbjærg.
Blandt aftenens deltagere i fakkeloptoget var også Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) og medlem af Kulturudvalget i Aarhus Byråd Jesper Kjeldsen (S) blandt andre, forklarer hun.